IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Безпилотният Lexus LS 600hL сканира всичко в радиус на 200 метра

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Компанията Toyota представи тестови прототи на автономен автомобил от следващо поколение. Публичната премиера на машината ще се състои на предстоящото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Безпилотникът е построен на базата на предишната генерация на хибридния седан Lexus LS 600hL. Автомобилът е оборудван с усъвършенстван LiDAR, който може да сканира пространството в радиус от 200 метра около колата. Новите фотоелектрически сензори позволяват да се разпознават обекти в тъмната част на денонощието и при лошо време.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

Машината е оборудвана и с LiDAR-сензори, настроени за работа в ограничен и по-близък диапазон. Те разпознават малки обекти – например деца, намиращи се на близко разстояние на пътя.

Специално за допълнителното оборудване инженерите на Toyota са разработили и специален обтекаем модул, разположен на покрива на колата Освен с подобрена аеродинамика, тази конструкция се отличава и с компактните си размери.

Toyota представи автономен автомобил от следващо поколение (ВИДЕО)

В компанията предвиждат направата на поне два работни прототипа, чиито изпитания ще стартират през пролетта в Мичиган. Там японския производител е създал полигон за тестове на автомобили с автономно управление.

От Toyota твърдят, че за да бъде завършен проектът и да се получи пълноценен безпилотен автомобил, трябва да се навъртят милиарди километри. По-голямата част от тях ще бъдат направени в режим на компютърна симулация, а останалите – на обществени пътища.



Снимки и видео: Toyota

Тагове: toyota lexus ls 600l
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Психолог ( преди 6 години )
    Кой разглобява лексуси бе психично болни човече... Японците и корейците се научиха да правят коли разглабяйки мерцедеси,защото бенц винаги ще си остане еталона във всичко.излизането на еС класа задава епохата в автомобилната индустрия,защото винаги в нея дебютират новите неща за индустрията като цяло.Ти и пластмасовият ти свят от ръждиви японци няма как да знаете какво е класа,защото японските сапунерки са ширпотреба за хора без вкус и възможности.а това с надеждността им умря преди 20 години..
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немец и технологии са, като магаре и космос. На немеца му дай дя издялка някой тракалник и да излъже колко е технологичен с китайските части и електроники. Немеца разчита на задкулисието и политическите врътки, за да може да продава. Без лобитата и измамните медии са за никъде. В манипулациите нямат равни. Продават въпреки качеството. Явно са добри в маркетинга за разлика от технологиите,където са пълна трагедия. Японците от много години задават приоритетите в автоиндустрията а вустовете следват
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    И разбира се че Лексус никога не са имали проблем с това че са част от Тойота - нещо повече, за тях това винаги е било предимство - премиум бранд с надеждността на Тойота. Нечувано! А немските смешници след 25 години разглабяне на Лексуси и напъни в копирането още гледат качеството и надеждността на Лексус през крив макарон. За технологиите да не отваряме дума, че там нещата са трагикомични - канцерогенни тракалници срещу горивни клетки. Но те лоените мозъци толкова си могат.
  • #6
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Ха-ха, в тази област немците и американците били по-напред! И как стигна до тоя гениален извод?ВАГита, трябва да сте благодарни на японците, защото без тях канцерогенник помпа-дюза или атмосферен В8 щяха да са върховните технологии.
  • #5
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Хаха ( преди 6 години )
    Хахаххаха верно,*** балъците.Едните правят луксозни автомобили, бентлита ментлита,тия сложили лепенка тойота на най-луксозния си автомобил.Трябва да си голям балък да дадеш пари за тая тойота с надценка...
  • #4
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като гледам тоя уж премим Лексус,който голям напън има да влезне в премиум сегмента,какъв голям надпис са му праснали "Тойота" ,после да не се чудят защо само Щатите го купуват.Там са толкова ***,че навремето купуваха "камък в кутия" за домашен любимец,та да ви е ясно, колко проста нация.Може да им продаеш *** в целуфан,както е случая с тази широптребна тойота.Едните премиум марки правят ролс ройс,майбах и бентли,другите правят ярис и аурис.край на историята.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В тази област немците и американците определено са по-напред. И така е било винаги досега.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти по-добре кажи българските мозъци какво са измислили, немците и японците ги остави те и без теб ще се оправят.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тц, тц, тц...Ама не знаете ли, че немските лоени мозъци тезои неща са ги измислили ехееее от много години, но не са ги вкарали в приложение, защото пазар е нямало за тях. Никой, нищо, никога не е измислил освен умните немски инДзинери. Всички крадат от тях да знаете. Ако не ми вярвате четете редовно АБ, АМС, ТЮФ, АДАК, ДЕКРА и другите им смешни медийни пропагандатори!