IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите на Nissan ще четат мисли (ВИДЕО)

Компанията е готова с технологията Brain-to-Vehicle

Автомобилите на Nissan ще четат мисли (ВИДЕО)

Японският производител Nissan ще представи по време на предстоящата изложба за потребителска електроника CES в Лас Вегас своята нова технология Brain-to-Vehicle (B2V). Тя ще позволи автомобилите да се управляват със силата на мисълта. Работата на системата ще бъде демонстрирана на специален автомобилен симулатор.

Автомобилите на Nissan ще четат мисли (ВИДЕО)

От Nissan твърдят, че новата технология ще помага на водача да получава по-голямо удоволствие от шофирането. С помощ на специален прибор, който шофьорът трябва да постави на главата си, електрониката ще разпознава какво трябва да направи човекът и да му помага в това му действие.

Автомобилите на Nissan ще четат мисли (ВИДЕО)

Само за 3 секунди системата ще разбира, например, в каква посока водачът ще иска да завие, а също така да ускори или да спре. В съответствие с тези данни електронните асистенти ще могат да се подготвят за конкретната маневра и да я изпълнят по-бързо. Технологията, например, ще може да съкрати времето за реакция при внезапно спиране или рязко заобикаляне на препятствие на пътя.



Според данните на Nissan, след като получи подсказването, елекрониката ще може да извърши конкретно действие с 0,2-0,5 секунди по-бързо от човека. Също така тя ще може да подобри работата на автопилота на автомобила, тъй като ще „усеща” когато човекът изпитва дискомфорт от дългото пътуване и съответно ще промени стила на пътуване, като пренастрои режимите на движение. 

Снимки и видео: Nissan

Тагове: nissan brain-to-vehicle
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До FF ( преди 6 години )
    Че, ти си бил социално слаб , бе моето момче! А, да се хвалиш с някакви купени дипломи показва колко си зле! Сигурно и с шофьорската книжка така си направил! Може да си минал някъде транзит из запада, но понятие си нямаш как се живее там! Единственото вярно нещо , което написа е ,че си ганьовец и това няма как да се промени - това ти е по рождение и е до гроб! Такива като теб - с лопата да ги ринеш! Купи си още 2 дипломи, ако искаш-пак ще си останеш ***! Ръйш ли, мойто момче?!
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    До @До FF. То да си изпразваш тестостерона на плейстейшъна изобщо не пречи. Пречи, ако не го изкарваш там. И не казвай голяма дума. Всеки велик пилот има много тежки катастрофи, чупени крака, глави, очи, ръце...а някои от най-великите и не доживяха 40. дано не си от тях. Не се мисли за безсмъртен. Шофер.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Кристалната топка в действие :)Те научиха колата да следва лентата, сега ще следва силата на мисълта. Ами ако си помисля, че ще се забивам в стена какво, еърбег ли ще ми отваря? Чудят се кви глупости да измислят, вместо да усъвършемстват старите. Повтарят грешките в гейм индустрията, където всяка година непременно тряба да излиза нова игра, пък каквото стане после. Най-често нищо не става или по-точно става - refund.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Шъ цепим гаарнетата на теа отпреде! Ох какво цепьене ше падааа. За тука требе софтуерно ограничение ;)
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    FF ( преди 6 години )
    Нали,и там дето живееш всички шофьори са едни възпитани мислещи.***,жалкия си ти,Аз пък съм обиколил целия свят,жалък си ти *** избягал навън.Аз също си имам професия че и 2 висши..като ще се хвалим.Голем си.Само активите на моята фирма за колкото 10 от твойте автомобили,разбира се ако са поне за 50 к usd.Палячоо..Стой си там на майната си и не пиши по БГ форумите.Тука сме само ***. Капиш !
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Кирето ( преди 6 години )
    интересно къде са германските смешковци дето все за дачия и разни рендета говорят,че бил НИСАН!?????
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До FF ( преди 6 години )
    От много години живея в чужбина и съм изминал толкова километри там(безаварийни всичките) , колкото ти няма да изминеш, ако ще да не слизаш от колата и/или от плейстейшъна до края на жалкия ти живот! Не съм на 20 годинки, имам си професия, с която си изкарвам честно парите, с които изхранвам семейството си и мога през 5 години да си купуам чисто нов автомобил, а не да бълнувам за НФС-та! Ферщейн?!
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Тръгваш сутринта за работа обаче накрая се оказваш пред магазина за риболов, защото си си мислил как ще ходиш за риба през уикенда :DВ женския вариант - пред мола ;)
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това нещо в българия няма да се продава щото много кекс ще се прави с жълтурите
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Група японци отива на посещение в български машиностроителен завод. Водят със себе си и преводач японец, обучен в най-добрите традиции на българската литература. Разглеждайки, попадат на интересна сцена. Стругар внезапно избухва и хвърля един детайл на земята крещейки нещо ядосано. Преводачът превежда леко учуден: "Стругарят казва, че иска да прави секс с майката на детайла". Приближава се главният инженер, поглежда детайла и започва да се кара на стругаря. Преводачът превежда "Инженерът пита как стругарят е успял да прави секс с майката на детайла и самият той иска да прави секс с майката на стругаря". Стругарят още по-ядосан отвръща на инженера и преводът е: "Стругарят каза, че няма представа как детайлът е направил секс с майка си, но ако инженерът продължава да му се бърка и да му дига кръвното, ще прави секс с майка му и с майките на другите работници и с майката на директора и дори с майката на самият завод...". Японците са впечатлени от либидото на стругаря и замислено отминават