IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi стартира промяната на дизайнерската си концепция

Целта е моделите да се различават значително един от друг

Audi стартира промяната на дизайнерската си концепция

Не е нужно да сте експерти по дизайна, за да забележите явните прилики във външния вид на всички модели на Audi в последните години. Всичко това е на път да се промени, тъй като компанията от Инголщад предприема нов подход при разработката на новите си модели. Промяната всъщност започна още с представянето на Q2, а впоследствие моделът бе последван и от новото A8 и елегантното А7 Sportback. Сега от Audi са твърдо решени бъдещите й модели да бъдат все по-различни един от друг.

Audi спира да прави моделите си еднакви

В интервю за британското списание Autocar, шефът на Audi Рупърт Щадлер обяснява защо компанията от Инголщад прие подхода за сходен дизайн в цялата моделна гама на първо място. Според него, по този начин колите от марката са станали по-разпознаваеми на нови и развиващи се пазари, един от които е този в Китай. Сега, когато Audi вече е набрала своята популярност в Китай, ръководството й е решило да смени дизайнерския подход, за да направи “всеки модел различен”.

Audi спира да прави моделите си еднакви

От изказването на Щадлер става ясно още, че той вярва, че засилването на идентичността на всеки един модел, е от изключителна важност, имайки предвид, че животът на всеки от тях е около 6 години и те трябва да изглеждат актуална през цялото това време. Очаква ни глътка свеж въздух в това отношение с представянето на напълно електрическия кросоувър E-Tron, който трябва да се появи в сериен вид по-късно през годината. През 2019 пък на пазара трябва да се появи и неговата по-стилна версия E-Tron Sportback.

Audi спира да прави моделите си еднакви

Отървавайки се от двигателя с вътрешно горене за сметка на по-простото електрическо задвижване, дизайнерите на Audi ще разполагат с повече свобода в проектирането на дизайна и неговите пропорции, което пък ще им позволи да разработят нов и много по-различен дизайн. Можем да очакваме по-къси надвеси, по-ниски предни капаци и много други дизайнерски трикове, които ще накарат бъдещите модели от Инголщад да изглеждат по-атрактивни.

Следващата голяма задача за Audi е представянето на новото поколение на ключовия за компанията модел A6, което трябва да се появи в идните месеци. Имайки предвид изявленията на Щадлер пред Autocar, можем да очакваме нещо повече от умалена A8-ца, както беше досега. Друга важна премиера за компанията ще бъде Q8, което ще представлява нещо като Coupe версия на по-големия SUV модел Q7. Също през тази година очакваме и обновения вариант на компактния кросоувър Q3.

Снимки: Audi 

Тагове: audi a7
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Audidi ( преди 6 години )
    Мотото на алуди - един модел, различни размери.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Има и по-лесен начин. А1= 1 нула на капака....и така до а8. За джипките вместо нули да слагат дупки... лесно, а?!
  • #10
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Жони ( преди 6 години )
    "Не е нужно да сте експерти по дизайна, за да забележите явните прилики във външния вид на всички модели на Audi в последните години." - Нужно е да си експерт, за да ги различиш! :)
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Вагиналчетата кълват ръбче, светлинки да има там. Па вътре може да е 100% китайски *** и асфалт.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом става въпрос за А7 или А5 - нека има некое ръбче в повече. Иначе външния и вътрешния дизайн и на 3те марки е на най високо ниво в момента в света.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Мерцедес.
  • #6
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако само дизайна им беше проблема с мед да ги намажеш!С оня мед по 8 евро бурканчето на Троше от съседната статия!
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    razgradski pop ( преди 6 години )
    гледната точка на Мерцедес по отношение на приличащите си модели е интересна: не важно че моделите на една фирма си приличат помежду си важното е да не приличат на моделите на другите фирми...защото един клиент сравнява Q5 с X3, а не с Q3...логично...
  • #4
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Дошка ( преди 6 години )
    охх ей го този моя Дошко пак се запилял..а той идва да *** у форумчето...любимите му аудита.. сън му не дават
  • #3
    19 rate up comment 28 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Алудитата винаги ще имат една обща черта - постоянното висене в сервизите.