IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen избра имена на още два електромобила

Компанията регистрира търговските марки I.D. Freeler и I.D. Cruise

Volkswagen избра имена на още два електромобила

Германският производител Volkswagen е регистрирал търговските марки I.D. Freeler и I.D. Cruiser. Те ще бъдат използвани за нови електромобили на марката – концептуални и/или серийни.

Volkswagen избра имена на още два електромобила

Към момента гамата електрически прототипи на Volkswagen включва хечбека I.D., минивана I.D. BUZZ и купеобразния кросоувър I.D. CROZZ. По-рано тази есен бе съобщено, че се подготвят още два модела - I.D. Lounge и I.D. AEROe, които най-вероятно ще представляват седан и купе.

Какво се крие зад названията I.D. Freeler и I.D. Cruiser, не е ясно. Изборът им обаче доказва намеренията на Volkswagen Group да предложи 32 електрифицирани модела за 5 години. Поне 20 от тях ще бъдат с марката Volkswagen, като всички ще бъдат изградени на платформата MEB, разработена специално за електромобили и хибриди.

Серийното производство на първия модел от гамата Volkswagen I.D. ще стартира в края на 2019 г., като ще се осъществява в завода в Цвикау (Германия). Това ще бъде хечбек за европейския пазар, който ще има размери на Golf и интериора на Passat. Пробегът му с едно зареждане ще около 600 км.

Година по-късно трябва да е готов и кросоувър, предназначен за САЩ. Той ще има пробег от 500 км.През 2022 г. ще излезе и миниван, отново за местния пазар. Всички електромобили на марката ще разполагат с достъп до интернет, както и с безпилотен режим.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d.
0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само аз ли си мисля че тези твърдения са абсурдни както и 90% от твърденията за копиране най-често уж от Хюндай и какво е копираното че фаровете са хоризонтални както повечето модели ли? Сигурно по предния джам или невидимата решетка уточни кое е копирано ако може
  • #1
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малеее тия как копират тесла в дизайна не е истина. Безпомощни немци, които са добри само в манипуациите и лъжите.