IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R срещу Mercedes-AMG GT R: кой кого? (ВИДЕО)

Двете суперколи се надпреварват в различни дисциплини на пистата

Nissan GT-R срещу Mercedes-AMG GT R: кой кого? (ВИДЕО)

Суперколите Nissan GT-R и Mercedes-AMG GT R премериха сили в две дисциплини на писта. Видео от дуела беше публикуван в YouTube-канала на издание CarWow.

Nissan GT-R срещу Mercedes-AMG GT R: кой кого? (ВИДЕО)

Купето със задно предаване Mercedes-AMG GT R е оборудвано с 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ 585 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кути с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч.

Съперникът – Nissan GT-R, на свой ред разчита на 3,8-литров V6 също с две турбини и 6-степенна скоростна роботизирана кутия с два съединителя. Японската машина е със задвижване на четирите колела, като вдига 100 км/ч от за 2,7 секунди и развива 318 км/ч.



В първия двубой двете суперколите стартираха от място, за да изминат ¼-миля. Те финишираха почти едновременно, като разликата беше 0,1 секунди. Във втория – летящ старт при скорост 80 км/ч и движение на трета предавка, спечели Mercedes-ът. Той също така спря напълно по-бързо от съперника си, като и в двата случая разликата беше минимална.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    27 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре де харесвам нисан гтр,обаче се изцапаха много кафяво с тея данни от производителя.още първият като пуснаха му обявиха 2.7 секунди от 0-100,така и не ги постигна никой външен човек на тест,доста коли с по-слаби данни го биеха в тази дисциплина, сега почти 10 години по-късно пак време 2.7 от 0-100.И пак губят от автомобил с по-слаби х-ки.Освен че лъжат яко,ами и прогрес нулев толкова време си седят на едно място и все 2.7.Новият и той ще е 2.7 ама и той няма да ги стигне..
  • #3
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Dobre de zasto vse s GT-R se gonkat nemskite shlepove? Uj tova onova a vse iskat japoneca da pobediat!
  • #2
    17 rate up comment 10 rate down comment
    ili ( преди 6 години )
    Ето тук в Blancpain GT Series се правила рекламата господин неразбиращ! Твоите "всемогъщи" годзили ги ги бие всеки който ги хване!
  • #1
    16 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добра реклама на Мерцедес са направили да си мери силите с Годзила, но прекалено явно са ги нагласили нещата. Дано поне да са им платили добре за рекламата. Всички искат да мерят сили с Годзила, но само единици са тези, които могат и те не са от немското трио. Факт!