IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017 г.

Все още не е ясно какви ще са резултатите на миналогодишния лидер Volkswagen

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017 г.

Японският концерн Toyota Motor Corp. съобщи, че е успял да продаде 10.35 млн. автомобила през тази година, отбелязвайки ръст от 2% спрямо 2016. От компанията прогнозират, че през следващите 12 месеца ще се справят още по-добре.

Toyota e продала 10.35 млн. автомобила през 2017

Резултатите бяха изнесени в сряда и поставят японския производител по-близо до миналогодишния лидер Volkswagen AG. През миналата година германците успяха да пласират 10.3 млн. автомобила, което ги направи недостижими за Toyota и американския концерн General Motors. За същия период резултатите на Toyota бяха 10.2 млн. автомобила, а прогнозите за 2018 са, че ще бъдат пласирани 10.495 милиона коли.

Renault-Nissan също започна годината със солидно представяне, но през втората половина започна да изпитва трудности, след като в японските заводи на компанията бяха открити някои нередности. Впоследствие Nissan започва да извършва мащабни сервизни акции, а скандалът очаквано се отрази в негативен план и на продажбите.

Повечето от останалите компании все още не съобщават резултатите си за отминалата година. Ръководството на Toyota многократно заяви, че компанията няма амбициите да бъде номер 1 по продажби в света, тъй като преследването на числа може да бъде нездравословно.

Конкуренцията на пазара за автомобили е ожесточена не само на големи пазари като тези в Щатите и Европа, но и на сравнително новите пазари в Китай и Индия, където в идните години се очаква постигането на изумителен ръст.

От Toyota обявиха, че през 2017 продажбите в Япония са скочили с 10%, а на чуждите пазари ръстът е 1%.

Интересен факт е, че компанията, чиято собственост е Lexus, не гледа особено оптимистично на резултатите в Япония през идната година, прогнозирайки спад на родния си пазар от 5%, докато резултатите на чуждите пазари ще продължат да растат според анализите.

Снимка: Toyota


 

0 от 500
  • #9
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, според официалната статистика на OICA, ВАГ никога не са продавали повече коли от Тойота. Това че били най-големия производител е поредната им лъжа за баламурници. Учудващо е колко много шарани се хващат.
  • #8
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    глупендера !цял свят видяха VW какви са и те в разгара на това виждане какви са - станаха НОМЕР ЕДНО по продажби !нещо логиката ти я няма, а доше, клошарче жалко !
  • #7
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    като очевидец ще разкажа че карахме след тойота авенсис комби не е истина какви сажди излизаха от ауспуха не знам за фауве какво толкова са ревнали но тойота са за тотална забрана да произвеждат автомобили няма значение дизел бензин хибрид или водород тази компания е дъното на автопроизводителите
  • #6
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде виде грозде, бе умник! Оцет!Сякаш целият свят не ги видя какви ги вършат?!Най-големият скандал реализираха за всички времена! Дрогирай се със саждите и продължавай да се опитваш да постигнеш мисловна дейност! ***!
  • #5
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Ей ( преди 6 години )
    Долния ДОШОгуб - Гроздето ти идва кисело - А?
  • #4
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    VW - Душегубките! Дано продажбите им да спаднат до нула, за да има шанс да оцелее земята! Лъжливи и алчни смешници, а продуктите им бълващи сажди! Клиентите им са още по-жалки от самите тях!
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Фолксваген изкупиха огромен брой марки затова имат тези резултати. По марки за 2016 Тойота имаха 7,2 млн продажби, а ФВ 6,1 млн. Тоест 4,2 млн са дошли от Шкода, Сеат, Ауди и др в групата. Съвкупно те правят продажби повече от тези на Хюндай, които са в топ 5 автомобилни компании. Явно това е начина.
  • #2
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    vw ще е чудо да продадат толкова и те или повече !което не е толкова важно показаха миналата година , че дори и след зловещия удар с/у тях могат да правят и продават АВТОМОБИЛИ !
  • #1
    6 rate up comment 15 rate down comment
    VW-N1 ( преди 6 години )
    x2.. 3a VW .