IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена едва не загина, след като сипа бензин, където не трябва

Англичанката обърка отвора на резервоара с този на въздухозаборника

Жена едва не загина, след като сипа бензин, където не трябва

Собственичка на Smart се размина със смъртта, след като на бензиностанция във Великобритания наля бензин във въздухозаборника на своя автомобил, а не в гърлото на резервоара, съобщава The Telegrapgh.

Жена едва не загина, след като сипа бензин, където не трябва

54-годишната Джули Никъл е собственичка на Smart Fortwo Pulse, произведен през 2005 г. Отляво на каросерията на компактния модел е поставен кръгъл въздухозаборник, който е прикрит с пластмасова част. През него въздухът достига до мотора.

Жена едва не загина, след като сипа бензин, където не трябва

Отворът за резервоара е от дясната страна на компактната кола...


На същото това място, но в дясната част на автомобила е поставена капачката на гърловината на резервоара. Именно това е объркала жената, която вместо е наляла бензина във въздухозаборника.

Жена едва не загина, след като сипа бензин, където не трябва

....а този на въздухозаборника е отдясно.

Веднага след стартирането на двигателя, се е стигнало до взрив и колата се е запалила. Жената е била спасена от преминаващ наблизо мъж – Брайън Търнър, който успяа да я измъкне от пламъците.

Самият той е получил изгаряния по ръката и шията. Пристигналите бързо екипи на пожарната успяват да загасят колата, преди да бъдат нанесени сериозни поражения заради безиностанцията, на която се е случил инцидента.

Снимки: Smart
 

Тагове: smart
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Е те затова карайте нов Форд, че там няма как да наврете погрешния пистолет в грешната дупка. Май Форд и до днес са единствения производител, дето предпазва от наливане на грешното гориво. Макар че в статията става въпрос за друга грешка, то е добре да се сетим и за милионите нещастници, сипали нафта вместо бензин или обратното. И още нещо позитивно от Форд - хубави пластмасови ограничители при отворена врата, а не грозни еърбъмпи като тия на Ситроен.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    След заглавието и първото изречение бих казал 100 % грешка на горката женица. Накрая на материала променям драстично гледната си точка: 90 % сгрешен дизайн, 10 % субективна грешка.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до:Ммм ( преди 6 години )
    Много мислиш, но май няма с какво!По-добре наблегни на четенето!Това, което мислиш в случая не е изобщо вярно и е голяма тАпотия. Изобщо няма подобно нещо и няма никаква връзка от коя страна на таблото е.
  • #10
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Мисля,че при автомобилите е направено от която страна на арматурното табло където са уредите за показания ти е бензинопоказателя т.е. ляво/дясно ти указва посоката на гърловината за резервуара за зареждане.Ама то трябва и да се мисли,а не само да се върти геврека.
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До ДР ( преди 6 години )
    При недоразумението Смарт няма индикация. Не е нормално к0чината, която караш да има 2 едни и същи места подобни на капачка за резервоар. Това е абсолютна инженерна мал0умщина. Типично по немски. Даже и не си го оправиха, въпреки многото подобни случаи. Има дори и видеота по въпроса.Ако е твоя колата ще знаеш, но ако ти се наложи чужда или под наем да караш и зареждаш? Поне капачката за е бяха сложили он ляво. Слизаш,виждаш,отваряш и наливаш.А сега слизаш и първото което виждаш е грешното.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До ДР ( преди 6 години )
    Принципно си прав. Ама в момента карам масов модел на масова марка и гадината няма индикация нито на таблото, нито на бутона за отваряне на резервоара. Умни инженери!
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Статията е писана от тая дето е сипвала.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ДР ( преди 6 години )
    Обикновенно на таблото има "стрелка"до индикатора за горивото, която показва от ляво или от дясно е капачката за резервоара.***.wikihow.com/images/thumb/e/e2/Know-Which-Side-of-the-Car-the-Gas-Tank-Is-Located-Step-3.jpg/aid4000782-v4-728px-Know-Which-Side-of-the-Car-the-Gas-Tank-Is-Located-Step-3.jpg
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    https://***.vbox7.com/play:58e28b877e клипчето, по което, явно е правен материала. Ама видеото е майтап
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    "Отворът за резервоара е от дясната страна на компактната кола..""...а този на въздухозаборника е отдясно."Следователно жената нищо не е сбъркала. Те са си на едно и също място.