IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche има проблем с набирането на качествени служители

Компанията страда от дефицит на квалифицирани кадри за електромобили

Porsche има проблем с набирането на качествени служители

Сериозни проблеми с намирането на квалифицирани кадри в сферата на електромобилите изпитва компанията Porsche. Това разкри пред Reuters директорът на завода на марката в Лайпциг – Герд Руп.

Porsche има пробем с набирането на качествени служители

По думите му, с подобни трудности се сблъскват всички големи производители, предлагащи високотехнологични електрически автомобили и автоматизирани системи. В момента има огромно търсене на експерти от тези области и намирането на подходящи хора е много трудно.

„Porsche прави всичко възможно, за да наеме инженер-механици от висока класа, както и експерти по компютърни системи. Пазарът на труда в тези сфери обаче е силно ограничен и затова трябва да подготвим свои кадри”, обясни Руп.

В завода в Лайпциг вече е създаден нов учебен център, чиято цел е повишаване на квалификацията на персонала. Именно в това предприятие най-вероятно ще се произвежда и първият електромобил на Porsche, който ще излезе на пазара през 2019 г.

„Все още не е окончателно решено къде ще се произвежда първият ни електромобил, като това ще стане ясно в началото на 2018 г. Шансовете на Лайпциг са много големи, но все пак ще са нужни инвестиции в размер на няколко милиона евро”, коментира Руп.

Снимка: Gas2.org

Тагове: porsche
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Копрен ( преди 6 години )
    За румънци не знам ама бг образованието е толко зле че разбирам що предпочитат дюнерджиите пред нас.
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Недей да ги мислиш германците те са техничесска нация с ред и дисциплина. И африканци да вземат пак ще ги обучат да работярт по немска методика. Българите щото сме много умни, способни и организиран затова вече и прибори за хранене не можем да си произведем.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Интересно ми е как ще повишат квалификацията на довчерашните им инженери по проектиране и производство на дизелови двигатели, да започнат да проектират и произвеждат ел. задвижвания. Това е тотално различна концепция. В Германия има няколко компании които произвеждат качествени ел. задвижвания, но те едва ли могат да изпълнят плановете на ФВ за 30 ел. модела за 3 години ;))). А и ФВ нали всичко могат и всичко сами си правят ... та затова всичко ще им стане Made in China ;))
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Швабите скоро ще страдат от същия проблем който има и България. Като в продължение на десетилетия даваш ниски заплати на "бачкаторите", хората престават да учат за "бачкатори" и накрая алчните вождове остават без индианци...
  • #3
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е що така бе?Нали не искаха българи и румънци?Да не се окаже сега, че Салито и Ерхан освен дюнери не могат да правят друго?
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е що се мъчат? И без това китайците ще им ги дялкат електричките!
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама как ве? Това не може да е истина!Толкова много студенти, доктори и инженери си вкараха, а сега се оплакват. Не е истина това. Явно Путин и руските хакери са пуснали тази дезинформация и лъжат хората.