IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Причината е незаконно устройство за отчитане на вредните емисии

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Германският регулатор KBA обяви, че компанията Volkswagen трябва да вкара в сервизите си 57 600 бройки от модела Touareg. За тях е доказано, че имат две незаконни устройства за контрол на вредните емисии. Сервизната акция засяга модела с 3,0-литров турбодизелов мотор, съобщава Reuters.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Всички автомобили са оборудвани с двитател, отговарящ на стандарта Евро-6, който влиза в сила от 2020 г. Половината от кросоувърите – 28 700 бройки, са продадени в Германия, а останалите – в други държави, предимно от Европа.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

„При изследването на VW Touareg 3.0 TDI, който е сертифициран от Федералното управление за автомобилен транспорт, бяха открити две устройства за изключване на системите за контрол на вредните емисии”, обяви представител на KBA, като допълни, че проблем има и при товарните и пътнически микробуси на Volkswagen.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Става дума за моделите Transporter, Caravelle и Multivan. При тях несъответствието между показанията при тестове и в реални условия са открити по време на тестове на самата компания. От Volkswagen са уведомили KBA, като твърдят, че при тези няма подобни устройства. Засега производството и продажбата на тези модели е спряно, като предстои да бъдат проведени нови изпитания, които да дадат обяснение за разликите във нивата на вредните емисии.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

Германската компания ще проведе още една сервизна акция, но тя е в САЩ и ще засегне кросоувъра Atlas. При него е открит проблем с резервоара за гориво, чиято стена е прекалено тънка и може да доведе до изтичане на бензин. Във Volkswagen са открили проблема – той е в компанията YAPP Automotive Systems от Мичиган, която произвежда резервоарите за модела.

Volkswagen вкарва 57 600 Touareg в сервизите

В сервизите ще бъдат вкарани само 58 бройки от Atlas, продадени на пазара в САЩ. Това са половината от произведените през периода 16 май – 10 юни тази година кросоувъри.

Снимки: Volkswagen

Тагове: multivan vw touareg atlas
0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    За тях е доказано, че имат две незаконни устройства за контрол на вредните емисии. Муахаха, е не не мога.......Сега ще правят сервизна акция защото ЯВНО НЯКОЙ им слага незаконни устройства в колите(Обама вече го няма може да е Тръмп)
  • #5
    9 rate up comment 17 rate down comment
    стига се пени бе ( преди 6 години )
    стига се пени бе доше !ще си докараш някой инсулт !не ти ли вдена тъпата главица , че всички в този бранш лъжат за емисиите, които се невъзможни за покриване ?ама само VW опират пешкира!
  • #4
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На такава наглост са способни само СОЦваген.
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма проблем, ще ги помолим да изтеглят тези, онези ... а това, че умишлено лъжат няма проблем за "строгите и стриктни германци"?А порше и ауди, защо не си изтеглят всичките модели с 3.0 дизела ? Доказано и той има такъв софтуер. Амааа неее ще е много тежко за компанията майка, това са разходи и пари, а немската държава ги изсипва на по-малки порции парите към ВАГ, няма да им е добре за коледните бонуси ...Смешна държава и смешна компания. СОЦВАГЕН!ЗАКРиВАЙ!
  • #2
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи в Европа лъжите им продължават и трябва да ги хванат и задължат, за да си оправят к0чините. Чудя се само що за *** трябва да си, за да те лъжат най-нагло, тровят и ти да продължаваш да харесваш и защитаваш най-лъжливата автомобилна компания.
  • #1
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривай!Лъжите на тази държавна перачница ну престават и никога няма да престанат. Създадени са с лъжа от нацистите, името им е лъжа и както всичко останало. Това е туморът на автоиндустрията. За да се излекува организмът, тумора трябва да бъде изрязан и изхвърлен. Закривай!