IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Елитният китайски седан се оказа два пъти по-скъп от S-Class

Компанията FAW стартира продажбите на лимузината Hongqi L5

Елитният китайски седан се оказа два пъти по-скъп от S-Class

Китайският държавен автомобилен концерн FAW започна да приема поръчи за най-скъпия и престижен автомобил местно производство. Това е представителният седан Hongqi L5, който се оказа близо 2 пъти по-скъп от Mercedes-Benz S-Class.

Елитният китайски седан се оказа два пъти по-скъп от S-Class

Принадлежащата на конзерна FAW марка Hongqi (в превод „Червено знаме”) произвежда автомобили за партийния елит на Китай още от 50-те години на миналия век. Преди няколко години компанията реши да превърне Hongqi в търговска марка и да предложи на пазара най-престижния неин модел – седана L5.

Автомобилът вече е в свободна продажба, като цените му стартират от 6 млн. юана (906 530 долара). За сравнение, удължената Mercedes-AMG S 63 L 4Matic се предлага на китайския пазар за 2,9 млн. юана (438 157 долара).

Размерите на Hongqi L5 са дължина от 5555 мм, широчина – 2018 мм, височина – 1578 и разстояние между двете оси – 3435 мм. Собственото тегло на китайската лимузина е 3150 кг.

Задвижването на луксозния седан е поверено на 6,0-литров V12 бензинов атмосферен двигател с мощност 408 к.с. и 550 Нм, който се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. Задвижването е към четирите колела, а окачването – независимо.

Елитният китайски седан се оказа два пъти по-скъп от S-Class

В интериора се предлагат няколко варианта на окраса на приборния панел и на вратите, като всички те са в типично китайски стил – много ярки и шарени. Шофьорската седалка се движи в 8 различни посоки с помощта на електрическа система, като помни 3 от комбинациите.

За салона е използвана естествена кожа, като в оборудването влиза 4-зонов климатик. Седалките са с подгряване и вентилация. В централния подлакътник е разположен мултимедиен сензорен пулт. Има и система Bose с 15 тонколони, монитори, вградени в предните седалки, както и малък хладилник.

Снимки: FAW

Тагове: faw honggi l5
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Чок ( преди 6 години )
    Украса не се пише с О, аматьоре-писарушка.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 6 години )
    Е как къде Паркинг,Неутрална, Задна, Директна и още 6 предавки на ръчен режим. Даже май станаха повече от 6 :)))
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Nasko ( преди 6 години )
    Пардон.... МЕХАНИЧНА
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Nasko ( преди 6 години )
    ***, къде я видяхте тази 6 степенна РЪЧНА скоростна кутия????
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Китай ако те видят в S-класа ще те вземат за минжитурка в сравнение с това което карат партийните лидери.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Вън е добре, ама вътре...
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    Не знам защо ми прилича на трабантче. И предницата и страничния профил и таблото...По отношение на лукс, някак си ми изглежда пластмасово.
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На това таблото все едно го е правило някое селянче чалгарче в час по трудово. Автомедия, бъзикате ли се с нас? Това не бих го купил и за 20к лв.Погледнете интериора на новата G-клас и го сравнете с това недоразумение?
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Сътворен в ретростил, което се прави с определена цел и отговаря и на някакви вкусове и разбирания. За колата е казано малко. Посочени позиции на седалка, която е за нает шофьор е много странен избор. По-удачно е да я сравнят с AMG S65. Цената пак е стряскаща, но 63 сякаш умишлено подвежда. Китаецът е с тон по-тежък дори от 65-а. Подсказка, че може би това е друг вид превозно средство. Аутомедия опитва да ни накара към снизходителност, но при мен поне не успяха. Вероятно много удобна за дълго
  • #3
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Кофти шега!Този автомобил не бива да струва повече от 80 000$. Каквото и да ми казват, това му е максималната цена!