IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota сменя поколението на конкурента на BMW 5-Series

Новият седан Avalon трябва да компенсира спада на продажбите

Toyota сменя поколението на конкурента на BMW 5-Series

Големият седан Toyota Avalon не се предлага в Европа, но в САЩ именно той е флагман на японската марка. Сега компанията подготвя излизането на новата генерация на модела, чиито продажби напоследък стремително падат. Премиерата на атомобила е насрочена за автосалона в Детройт след месец.

Toyota сменя поколението на конкурента на BMW 5-Series

Производителят показа първо изображение на бизнес-седана, който се позиционира като конкурент на Mercedes-Benz E-Class и BMW 5-Series. На снимката се вижда единствено част от светодиодната оптика, както и увеличен въздухозаборник на предната броня. Като цяло Avalaon ще следва дизайна на показаната по-рано тази година Toyota Camry.

В основата на модела е новата платформа Toyota New Global Architecture, която се използва от повечето нови модели на японския производител, включително и вече споменатата Camry. Очаква се гамата двигатели да остане същата като при сегашното поколение на модела (на втората снимка). Това са бензинов V6 с обем 3,6 литра, чиято мощност ще бъде увеличена до над 270 к.с., както и хибрид с 4-цилиндров 2,5-литров също бензинов мотор.

Toyota сменя поколението на конкурента на BMW 5-Series

Сегашната генерация на Toyota Avalon се произвежда от 2012 г., а през 2015 г. беше сериозно обновена. Само през последната година продажбите на модела спаднаха с повече от 30% и новото поколение трябва поне частично да компенсира това.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota avalon camry
0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хахахахахтия ептем са плиснали легена !
  • #3
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Извинявам се, но корейците и японците на американския пазар предлагат двигатели,когато става въпрос за този клас автомобили, които са повече от 3 литра, защото както цял свят знае, американците обичат луксозни и големи коли, и мощни коли. Дори голяма част от тези седани се предлагат освен с V6 3.0 L + и с V8 двигатели. Ако не вярвате, влезте в американските сайтове на Nissan,Hyndai,Toyota и т.н. дори самия аз бях изумен колко глеми автомобили се предлагат спец. за USA ,както и от двигателите.
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако това е конглокента... ***...
  • #1
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е как няма да им падат продажбите, като правят тостери. Да си продават там малолитражките и да не се бъркат при големите. То и Американците поумняха и вече неможеш да ги лИзгаш както преди.