IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се включи в нов автомобилен алианс

Концернът започва съвместно производство с китайска фирма

Volkswagen се включи в нов автомобилен алианс

Концернът Volkswagen и китайският производитил JAC преговаря за създаването на съвместно предприятие за разаботка на многофункционални автомобили, съобщава Auto.Mail.

Volkswagen се включи в нов автомобилен алианс

Компанията Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd (JAC) е един от най-известните производители на леки и лекотоварни автомобили в Китай. Нейната щаб-квартира е разположена в град Хефей, като основната продукция са именно многофункционални товарни машини, всъдеходи, седани и автобуси. Освен това фирмата произвежда и компоненти – окачване, скоростни кутии и двигатели.

Двете страни вече подписаха протокол, който предвижда бъдещо сътрудничество. Това е втората крачка в подобна насока, след като през юли VW Group и JAC се разбраха да създават обща компания за производството на електромобили.

Компаниите планират да си помагат във всички направление, включитено проектирането на автомобили, създаването на нови технологии, а също така подобряване на качеството и развитие на търговската мрежа. В новото предприятие VW и JAC ще има еднакво участие – по 50%.

Снимка: Autonews
 

Тагове: volkswagen group jac
0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фолк с Ваген отдавна е китайска конфекция, а сега вече и официално!Факт!Къде е форумната *** да ни обясни, че не е вярно!?Къде си муш-мурок? Панелен пл-ъх, къде се скри?Отдавна се знае, че частите идват от братски Китай и се сглобяват от тарамбуки (лекарите, инженерите и студентите на Изперкел дето ги вкара от банановите държави и пустинята). Накрая слагат една табелка Made in Germany и онези 80% за които говори професора се кефят на немската бракма.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    не е далече бъдещето, когато всичко като се почне от конфекция и се стигне до автомобилостроене ще се произвежда в Средна и Далечна Азия, Африка и Южна Америка...costs, costs...
  • #1
    15 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Вече всичко е китайско...Сега съвместно, по-късно изцяло китайско WV :)