IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Илон Мъск съдил Джеръми Кларксън - два пъти

Електромобилите могат да направят света по-приятно място, казва изненадващо водещият

Собственикът на Tesla Илон Мъск е съдил два пъти Джеръми Кларксън заради негативното ревю, което телевизионната звезда направи на неговия пръв модел Roadster в предишния Top Gear. Това разкри самият Джеръми в интервю за британското издание на Mashable.
   
    
Илон Мъск съдил Джеръми Кларксън - два пъти
Джеръми Кларксън
   
   
"Първият път, когато направих ревю на Tesla, Мъск ме съди и загуби", обяснява Кларксън, който след седмица ще представи втория сезон на новото си шоу The Grand Tour. "После той обжалва и отново загуби... Бе болезнено ревю, но беше и честно".

През 2008 Джеръми направи на пух и прах новия тогава Roadster и принуди Мъск публично ка каже, че Top Gear са "пълно менте". Сега обаче Кларксън признава, че компанията е направила доста крачки напред - в един от сезоните на Grand Tour англичаните направиха тест на Model X, който не беше особено критичен. "Много неща в тази кола са наистина впечатляващи.  Някои са все още леко долнопробни, но много са впечатляващи". Кларксън смята, че Tesla предлага нов подход към автомобила, който е привлекателен за 9-годишното момче у всеки възрастен мъж.

Джеръми, който си изгради репутация на почитател на скоростта и скептик по отношение на екологията, сега признава, че светът може да стане по-вежливо и приятно място заради електромобилите. "Със сигурност нямам проблем с електричеството като метод на задвижване", добавя той.

 


 

0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 6 rate down comment
    хо хо хо Геле ( преди 6 години )
    За кое беше прав? Че изкара колата без заряд да я тества, умишлено режисиран саботаж? Що другите не ги тества с по 1-2 литра гориво, а?! Бяха пипали и по релетата на Роудстъра, та да изфабрикуват проблем в спирачна помпа. Затова го дадоха под съд дебелия. Щото калифорнийците закачат колата и виждат мизерията дето е правена по нея. Ама дебелия британец това не го знае.
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    А бе манете го тоя Джереми, бе. Кво разбира той от коли? Аз гледам само "100 процента газ, спирачки" със Станчо Шукеров и Иля Селиктар и друго не ми требе...
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    " предлага нов подход" Подходът е един! Пропаганда.
  • #9
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Геле ( преди 6 години )
    Джеръми тогава тества Роудстер модела базиран на Лотус, който няма нищо общо със сегашната тесла.. и си беше прав като го описа като пълен шит.
  • #8
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От тоя, не съм чул една добра дума за кола, която не е с "легендарен статус", не е британска или не е италианска екзотика
  • #7
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Подигравки с Тесла роудстъра, а хвалби за мерцедес sls electric на който батетията издържа по малко км. Дори го изкараха по добър от бензиновия sls. *** на задни чадти на мерцедес май.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ани ( преди 6 години )
    платена журналистика , всичко е яснокъде е Цолова
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    цук везос ( преди 6 години )
    абе отвори очички...те нито изненадващия, нито лицекнижния лалугер щяха да успеят, но на пук на такива като теб, го направиха!Ае у лево...Друга компания до сега не ги е настигнала, ако има евала.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    марсианец ти какви цигари пушиш маскарата е същия шарлатанин като онзи девствения който щеше да вози хора в космоса скоро сметката ще я платят акционерите
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    елен тъст ( преди 6 години )
    абе да ви кажа, тя теслата 1 път на косъм от фалит се размина, сега имат фабрики, производство, клиенти... винаги може да се откажат от някои актив за сметка на запазване на бизнеса.иначе тоя имитатор илон мъск, има и други доста печеливши фирмички, които също му докарват пари за харчене :)след 5 години ще си говорим, дано през прозорците на електричките!Още по-яко ще е на марс !бъдещето е изпълнено с невероятни възможности!