IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar XE стана най-бързият сериен седан на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Версията с 600 коня подобри рекорда на Alfa Romeo Giulua Quadrifoglio

Jaguar XE стана най-бързият сериен седан на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

„Напомпаният” седан Jaguar XE SV Project 8, който излезе на пазара в тираж от 300 бройки, стана най-бързият сериен седан на „Нюрбургринг”. Британският автомобил премина трасето за 7 минути и 21,23 секунди, като подобри с 11 секунди досегашния рекорд, който принадлежеше на Alfa Romeo Giulua Quadrifoglio.

Jaguar XE стана най-бързият сериен седан на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Зад волана на автомобила е бил бившият пилот от BTCC и WTCC – белгиецът Венсан Радермекер. На машината са били поставени стандартни гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.



Седанът Jaguar XE SV Project 8 дебютира през лятото. Той е разработен от заводското тунинг-ателие на британците – SVO. Автомобилът е оборудван с 5,0-литров V8 с механичен компресор. Мощността на мотора е 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,3 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

Моделът има карбонови елементи по каросерията, титанова изпускателна система, керамично-карбонови спирачки и пренастроено окачване. Цената на Jaguar XE SV Project 8 e 149 995 британски паунда.

Jaguar XE стана най-бързият сериен седан на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Най-бързият седан на „Нюрбургринг” си остава Subaru WRX STI Type RA NBR, но той няма сертификат за движение по обществени пътища. Тази машина беше подготвена от тима на Prodrive и завъртя една обиколка на трасето за 6 минути и 57,5 секунди. Това е с 10 секунди по-слабо от най-бързият сериен автомобил на Северната дъга – новото поколение на Porsche GT2 RS, чието време е 6 минути и 47,25 секунди.

Снимки и видео: Jaguar

Тагове: jaguar xe sv project 8
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    оставете ги! ( преди 6 години )
    мучащият и факт-а са сериозно увредени от каране на рено!
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    За 150 бомбона в английски лири, такъв Корвет ще си сглобя, че разни Алфи, Ягуари,Поршета и Субарувци ще изглеждат нелепо.
  • #15
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Мухахахха ( преди 6 години )
    Освен пък да споменем кралете на ринга от Порше?След като си изредил японец,италианец и британец,не забравяй кой е краля на тази писта.И трите изброени от теб са далеч от класата на немското Порше във всяко отношение,не го забравяй.
  • #14
    5 rate up comment 6 rate down comment
    RRE435i ( преди 6 години )
    To i maybach falira,po tvoita logika pravi bokluci i folksvagen e po-gotin.
  • #13
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Е че то факта че френските коли са на печалба а таляснките фалираха говори красноречиво кой кво прави!
  • #12
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мухахаха значи като става дума за бързи коли германчетата трябва да си траят и да си правят полотата за бедни домакини и пасатчетата за дядовци,а и кадита метан за таксиджии. А при бързите коли се говори за италианци,престижните Ягуар и разбира се великото Субару!
  • #11
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До последния ( преди 6 години )
    С две думи Citroen DS
  • #10
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Факт-ически ... ( преди 6 години )
    "талианците" отколе са правили и правят супер коли - Ферари, Мазерати, сегашната Алфа та дори и Ламборгини - нищо че дойчовците се упражняват на нея. Всъщност въпросът е кога френските ми**тчии са правили коли!? Май никога.
  • #9
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фен съм на БМВ,но трябва с ръка на сърцето да призная,че и Алфата и Ягуара са по-впечатляващи машини.Иначе както някой бе споменал по-надолу,Алфата която записа времето на ринга,далеч не е тази която е в магазина,както впрочем и Ягуара,но това не ги прави по-малко впечатляващи.И е доста нелепо да им се изтъква това като минус, при положение,че дори и в този си вид е страхотна машина,и едва ли сте се засилили да я карате на писта,че да ви липсват спойлерите.
  • #8
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    А бе кога талянците са правили коли.Що приказвате глупости!