IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа новото QX50

Кросоувърът получи 2,0-литров бензинов мотор VC-Turbo с 268 к.с.

Infiniti показа новото QX50

Компанията Infiniti представи серийната версия на кросоувъра QX50. Дебютът на модела пред публика ще се състои в края на месеца по време на автосалона в Лос Анджелис. Продажбите в Европа стартират в началото на следващата година, а като основен конкурент се сочи BMW X3.

Infiniti показа новото QX50

Дължината на кросоувъра е 4693 мм, а обемът на багажника – 895 литра. При свалени задни седалки той достига 1048 литра. Кросоувърът е получил умалена решетка на радиатора, променена предна броня, различни въздухозаборници и престилки. Като цяло обаче дизайнът не се отличава от този на прототипа, показан в началото на годината в Детройт.

Infiniti показа новото QX50

Автомобилът е оборудван с 2,0-литров бензинов двигател VC-Turbo с четири цилиндъра. Мощността на мотора е 268 к.с. и 380 Нм въртящ момент. С него кросоувърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч и ще развива максимална скорост от 230 км/ч.

Infiniti показа новото QX50

Новото Infiniti QX50 е получило и фирмена система за полуавтоматично управление ProPilot. При нея електрониката поема кормилното управление, като удържа автомобила в лентата на движение, а също така и контролира газта и спирачката. Системата работи както на скоростни магистрали, така и в градския трафик.

Infiniti показа новото QX50

Снимки: Infiniti

Тагове: infiniti qx 50
0 от 500
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма спор, че Алиансът е най-успешната група. Поне като правят модели на една платформа, това не си личи от 100 км. А и не приличат на кутии за обувки, като на някои други групировки...
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Do fermera:Haresva mi, osobeno zadnicata e super.Da ti e chestita
  • #12
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бе кво ти дреме какви частици отделяло моторчето!? Нали като фермер се ше го караш по села и паланки! Пък ако искаш толкова чистота вземи си електричка.А от това моторче има къде-къде по-мощни и с по-добър КПД!Смешното е,че Инфинити уж се има за премиум а пуска модел само с 1 двигател.
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Този мотор ще отделя по малко фини прахови частиши който са проблем при бензиновите двигатели с висока компресия.А на това купе по малък мотор не му трябва.Тази технология вдига летвата Системата ПроПилот е доста напредничава и ще заложи нови стандарти при коли под 100 к лева.Просто Инфинити надскочи всички Сув с 4 цилиндъра.
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    Още при представянето на концепта се чудех защо предния капак е толкова висок като при коли с напречен мотор и се оказа точно така.Ще отида по напред и ще предскажа вариаторна трансмисия.Дори и хибридна такав с 20кВт електромотор.Интериора ще е най-добрия при средноразмерните СУВ.А двигателя е революционен.Сега вече всички 4 цилиндрови дизелови мотори изглеждат архаично,а бензиновите няма да се хвалят колко конски сили са.Вече е важно какво отделяш в атмосферата при работа и тук е предимството.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    афтокомедиятааа ( преди 6 години )
    "С него кросоувърът ще ускорява от 0 до 100 км/ч и ще развива ..." - бе то със сигурност ще ускори до 100 с този мотор, освен ако няма друг скрит в багажника!?
  • #8
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Фермерчитуу .. ( преди 6 години )
    Няма що - "страшен" премимум ама само с 1 мотор!?Поразяващата ръка на рено явно е неизбежна.
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "обемът на багажника 895 литра". По-полека да е толкова. Май нещо драскачът е сбъркал в преписването/конвертирането.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    fen ( преди 6 години )
    Дано този път да има багажник.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много, ама много голям напредък във визуално отношение спрямо предшественика.