IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-нереалистични сцени в "Бързи и яростни"

Нереалистичните моменти в култовия филм са повече, отколкото може да си представите

На повечето от нас винаги ни е било ясно, че филмите от поредицата “Бързи и яростни” нямат много общо с реалността. Те са изпълнени с драматични екшън моменти, фантасмагорични преследвания и ненужно разголени жени, ремонтиращи автомобили.
Факт е обаче, че същите тези хора, които са добре запознати с тези факти, са гледали, продължават да гледат и ще гледат филмите от поредицата. И това е съвсем разбираемо, защото "Бързи и яростни" са чудесен начин да разпуснеш след работа. И в тази връзка ви представяме 10 видеа, на които са заснети най-нереалистичните филми в поредицата.
  
  
 


Дългата задна предавка

Видяхме го във втората част на поредицата – филмът се казва "2 Fast 2 Furious". Няма как един автомобил да се движи толкова бързо на задна скорост, поради простата причина, че тази предавка е измислена за маневриране, а не за развиване на скорост. Предавателното число е такова, че на практика е невъзможно да се движиш толкова бързо на магистрала, че да се изравниш с останалия трафик и дори да изпреварваш. Ако не вярваш, пробвай на някой пуст полигон твоята кола на задна скорост, ако не ти е жал. Колко ще развиеш? 40, 50, 60 км/ч?


Приземяване върху яхта

Действието отново се развива в "2 Fast 2 Furious", а ние се чудим откъде Брайън знае, че точно там, някъде в храстите, има рампа, която ще му позволи да скочи с колата си и да се приземи върху яхтата на лошия. Която също е в движение. Перфектното съвпадение всъщност стои в основата на чудесна, но адски нереалистична сцена.
 
  

 
 
Кражба на автовлак

В четвъртата серия на филма виждаме как се крадат цистерни с гориво в движение. Разбира се, че човек може да следи автовлака, докато шофьорът се измори или му се прииска поничка, след което да го открадне целия. Но това може да отнеме часове, а понякога времето е лукс, затова героите във филма рискуват живота си и дърпат една цистерна с автомобил.
  
 

  
 
402 метра за 2 минути

В първата част на филма разбираме, че няма значение колко е бърза колата ти. Стандартният драг на четвърт миля (402 метра) се представя като събитие, развиващо се 2 минути, а не 10-ина секунди. Героите имат време да се гледат злобно, да се изнервят, да се радват и тн. Друга подробност е, че колите имат около 7 предавки, ако съдим по това колко често героите превключват. Брайън дори има време да настройва колата си с лаптоп, докато се състезава. 
  
  

  
 
Полицаите с електромагнити

Във втория филм, полицай от хеликоптер изстрелва странно изглеждащо устройство, което се забива в задната врата на колата на главния герой, което поразява електрониката и колата започва да прекъсва и да губи скорост. Той излиза през прозореца, гонката продължава, успява да изскубне електромагнита и всичко е наред.

  
   

 
 
С кола между два небостъргача

Сцената е част от седмия филм от поредицата. Виждаме как Торето кара Lykan Hypersport, който скача от един небостъргач на друг, сякаш е изтребител. Напълно невероятно, но доста вълнуващо.
  
 

 
 
Обир на автобус

Във "Fast Five" един стар Dodge Charger изведнъж се превръща в нещо с консистенцията на скала. В колата се удря автобус, който се преобръща във въздуха, превърта се няколко пъти и няма нито един загинал. Разбира се, защо не?
  
  

  
  
Два Charger-a дърпат банков трезор

Отново "Fast Five" и отново Charger, само че този път колите са две. Представете си колко тежи един банков трезор, какво е нужно за да го дърпаш по улицата? В крайна сметка колко може да тежи един банков трезор? Може би колкото един банкомат. Странно защо ли повече обирджии не са го пробвали този подход?
   
   

  
 
Спасяването на Лети

Тази сцена е пълна със странности, но най-много впечатлява скоростта на танка. Той се движи наравно с доста бързи коли. Освен това се затруднява със смачкването на кола, която е вързана за него? Брайън пък кара Ford Escort Mk1, който скача от съвсем случайно образувана рампа от отломките на гръмнат от движение с танка мост. Доста романтичен начин да спасиш гаджето си. Ранени няма.
  
  

  
  
Сцената със самолетната писта

Създателите на тези филми нямат никакво време за спазване на последователността. По всичко изглежда, че те дори не знаят какво е последователност. Какво значение има, че за толкова продължително действие пистата би трябвало да бъде 30 км? Излитащ товарен самолет, турболенция от двигателите, експлозии, блъскащи се в самолета G-класи…. Как да не се забавлява човек с този филм?


Видео: YouTube


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    100 ( преди 6 години )
    Тези сцени пълнят джоба на индустрията. Има всякакви жанрове и всеки си има привърженици и опоненти. Все пак това не е биографичен филм. Да вземем Ли да анализираме Хари Потър....
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Даже и не го гледам. Доста наивна и елементарна хАмериканска боза с неща, които са много далеч от действителността. За тинейджъри и такива, които се ньмат никаква представа може и да е интересен, но мен лично изобщо не ме радва да си губя времето с подобни простотии. Предпочитам някой трилър или криминален в който поне не зная какво ще се случи или мога само да предполагам и има някаква тръпка и напрежение...