IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Rodster ще бъде още по-бърз

За модела ще се използват ракетни технологии

Tesla Rodster ще бъде още по-бърз

Представеният само преди дни Tesla Roadster буквално ошашави всички със своите характеристики – ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди и 10 000 Нм въртящ момент върху колелата. Оказва се обаче, че те ще важат за базовата версия на електромобила, а с допълнителен пакет той ще бъде още по-бърз.

Tesla Rodster ще бъде още по-бърз

Шефът на Tesla Motors Илон Мъск разкри в Twitter, че при разработката на двувратката се използват технологии Space X (това е космическата програма на компанията), които предлагат „революционни възможности”.

„Обявеното ускорение от 0 до 100 км/ч се отнася за базовия модел. Ще предложим и опционален пакет, с който Tesla Roadster ще бъде още по-бърз и ще се изкачи на едно принципно ново ниво”, написа Мъск в социалната мрежа.

Бизнесменът допълни, че разработките на Space X ще бъдат използвани за ъпгрейдите на Roadster, както и за другите нови модели на Tesla. На нас обаче ни е трудно да си представим какво още ще може да предложи новият електромобил, чиито характеристики и  сега изглеждат зашеметяващо.

Освен ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди Roadster предлага изминаване на ¼.миля (402 метра) за 8,8 секунди и максимална скорост от над 400 км/ч. При тази умопомрачителна динамика електрическата спортната кола ще има пробег от близо 1000 км.

Tesla Roadster ще използва 3 електромотора наведнъж, като единият задвижва предната ос, а другите два – задната. Така машината ще разчита на задвижване на четирите колела. Мощността и пробегът ще се осигуряват от батерия с капацитет 250 кВт.

Производството стартира след 3 години, като базовата версия ще струва 200 000 долара. Депозитът за спортната кола е 50 000 долара. Първата партида от 1000 бройки ще се казва Founders Series, като всяка машина ще струва 250 000 долара.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla roadster
0 от 500
  • #11
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    балона се надува, надува, надуванадувайте момчета да стане на пачетаааааааааааа и пук !
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    И всъщност базовата цена на колата ще е $200 000 а не $250 000 ...
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Демек от търсенето на по-голям пробег,по-ниска цена,за да ги популяризира достатъчно и ел.автомобилите да навлезнат още повече,стигнахме до гонене на рекорд за скорост,крайно непрактична кола и недостъпна цена.Вместо да се захванат с модел 3 и да изпълнят поръчките на хората,които са си платили,те разработват ел. Суперкар който като такъв пак ще е далеч от китайският си конглокент.смешна история..
  • #8
    17 rate up comment 9 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Те модел 3 не могат да направят, а събраха сумати пари от хората. Сега пак събират пари за нещо което го няма.
  • #7
    13 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "която по доста показатели е по-добра от Бугати например." - Всъщност е по-добра от Бугати по всички показатели :-)
  • #6
    16 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "ракетните технологии" най-вероятно се отнасят до начина на построяване на автомобила с цел постигане на по-ниско тегло.
  • #5
    7 rate up comment 12 rate down comment
    FF ( преди 6 години )
    Този яко зоба Speed, нов вид умопомрачаваща дрога. Само секунди му тиктакат.И като няма с какво друго лови бълъци комплексари със секунди...
  • #4
    18 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Седмица по-късно се сетихте да преведете...250 000$ са относително скромна сума, за това което предлага тази кола, която по доста показатели е по-добра от Бугати например.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Половин милион лева....
  • #2
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Този определено се друса с нещо много яко... и да знаете, че и аз искам :DА телепортация владее ли тая кола или това е във следващата серия ;)