IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

Двигателят има променлива степен на сгъстяване и висока мощност

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

Компанията Infiniti ще представи по време на автосалона в Лос Анжелис своя нов кросоувър QX50. Автомобилът ще се води моделна година 2019 и ще получи най-иновационния мотор на японския производител, съобщава Motor1.

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

В новото поколение на кросоувъра ще бъде поставен бензинов мотор с вътрешно горене със специална технология, патентована от Infiniti. Двигателят ще бъде с обем 2,0 литра, като ще развива мощност от 268 к.с. и 390 Нм.

Агрегатът е получил специална система (VCR), посволяваща промяна на коефициента на сгъстяване. Благодарение на нея, моторът е не само много динамичен, но и предлага нисък разход на гориво. Това поне твърдят екперти, които вече са имали възможност да тестват QX50 с новия двигател.

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

Самата система VCR е разработка на компанията-майка Nissan, като тя представлява сложна комбинация от механични връзки, работещи с променлив ток. Двигателят разполага с турбоковпресор, както и със система за директно впръскване на горивото.

Снимки: Infiniti
 

Тагове: infiniti qx50
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Снегорин на четири колела,а тъкмо заваля и сняг...
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Прав си, но менажерията на рено се намесва доста грубо в стратегията и организацията до степен, че Инфинити станаха известни като фирмата с най-некъдърния мениджмънт в автомобилната индустрия.Както посочи фермера: при пазарна ниша от около 400хил. те реализират едва 7-8 хиляди.
  • #3
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рендетата не са пипали нищо по този мотор, което значи, че ще е добър. Пипнат ли нещо кроасаните по техниката и ще има проблеми, но хубавото е, че в Инфинити не се пипа от некадърниците от Рено.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Ами... ( преди 6 години )
    "...като тя представлява сложна комбинация от механични връзки, работещи с променлив ток." - колкото по-сложно, толкова повече наТакататоване в сервиза!И като се има предвид нивото на шапката рено ...
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Цеко ( преди 6 години )
    не е 'коефициент', а степен на сгъстяване