IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разследват Volkswagen заради високи премии на шефовете

Прокуратурата в Германия подозира компанията и в укриване на данъци

Разследват Volkswagen заради високи премии на шефовете

Немската прокуратура и данъчните служби на Германия са провели обиски в офисите на част от топ-мениджърите на концерна Volkswagen. Сред тях са шефът на профсъюзите Бернд Остерло и ръководителят на финансовият департамент Франк Витер. Подозренията на властите са в завишени бонуси на ръководството на производителя, като и в укриване на данъци, съобщава Reuters.

Разследват Volkswagen заради високи премии на шефовете

Неоправдано високите премии са довели до увеличение на операционните разходи, което на свой ред е намалява данъчната основа, върху която се плащат задълженията към държавата. По този начи концерът е спестил данъци, смята прокуратурата.

Освен това се отчита и фактът, че според немското законодателство само 50% от сумите, изплащани на членовете на Надзорния съвет на концерна Volkswagen, се облагат с данъци.

Според ръководството на Volkswagen, обвиненията са неоснователни и не са подкрепени с никакви доказателства. От концерна са категорични, че възнагражденията, изплащани на Остерло и на останалите топ-мениджъри, са напълно законни.

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна през есента на 2015 г., почти цялото ръководство бе отстранено. Тогавашният генерален директор Мартин Винтеркорн получи компенсация в размер на 33,2 млн. евро за прекратяването на договора му.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И този скандал ще бъде бързо замете, както се случи и с останалите преди това.Абе щом пишат специални закони за тях да им се облагат само 50% от бонусите смятайте колко са зле германците и колко много се е срастнала тази структура с държавата. Навсякъде по света срастването на криминалните структури с държавата се нарича мафия. И после ми говорете вие, че били цвете за мирисане тея. Пълна пародия. Закривай!