IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

За модела са предвидени и нови електронни асистенти

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

Премиерата на новото поколение на Mazda6 ще се състои по време на автосалона в Лос Анжелис в края на месеца. Това съобщиха от японския производител, като разкриха и подробности за седана.

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

Основната от тях е новият двигател, който ще се предлага след смяната на генерациите. Това е 2,5-литров бензинов тубомотор, който дебютира при новото поколение на кросоувъра CX-9. Мощността на агрегата е 231 к.с. и 420 Нм. въртящ момент.

В моторната гама на бъдещата Mazda6 ще бъде включен и атмосферен 2,5-литров атмосферен двигател от семейството SkyActive-G. Този мотор ще бъде оборудван със система за изключване на два от цилиндрите при по-ниски натоварвания, което ще позволи и намаляване на разхода на гориво.

Промени ще има и при дизайна, като те бяха загатнати от снимките, разпространени от компанията. Те засягат най-вече предната част, която е с модернизирана решетка на радиатора и различни светлини. В салона са поставена нови централна консола и блок за управление на климатичната система.

Новата Mazda6 ще получи голям турбомотор

За седана ще се предлата усъвършенстван адаптивен круиз-контрол, благодарение на който автомобилът ще може напълно самостоятелно да спира или да потегля. В списъка с електронни асистенти на Mazda6 ще влезе и система за кръгово наблюдение с камери.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 17 rate down comment
    мазна ( преди 6 години )
    мдаа... за ширпотребата 2.5л и 230к.с. определено е "голям" двигател
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това с изключването на цилиндрите има ли изобщо някакъв ефект? Някой запознат от първо лице с тези двигатели?Гледам, че уж икономии уж това-онова, а разхода е същия. Това само за реклама ли го правят или наистина действа?
  • #3
    14 rate up comment 3 rate down comment
    До Георги: ( преди 6 години )
    Mazda, откакто са пуснали Skyactive моделите си, предприеха точно тази недобросъвестна политика. Това ще е 3-тия фейслифт на Mazda 6 за 4-5 години. А пък с CX-5 2016 направиха фейслифт, а 2017 пуснаха "изцяло нов" модел, който също беше фейслифт и нямаше абсолюбно нищо ново, освен дизайна.
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече в няколко статии виждам думата "консола". Явно не е грешка, а някой "журналист" е твърдо убеден, че се пише така.
  • #1
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Георги ( преди 6 години )
    Не разбрах това фейслифт или е или нов модел. Че ако е чисто нов модел, за кола която се е появила на пазара 2013 година и е претърпяла един фейслифт в 2015 е доста рано, без въобще да смятаме за спада на стойността на колите от "стария" модел. Ауди а4 и те готвят сега мегафейслифт на модела си заради лоши продажби, който ще е буквално нов модел. Затова трябва да се изпипват колите, а не да се чудиш как да се оправяш с недоволни клиенти. Вчера купена, днес стара.