IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият Duster, но вече като Renault

Разликите с модела на Dacia са не само в двигателите

Ето го новият Duster, но вече като Renault

Компанията Renault разкри официални снимки и информация за новото поколение на модела си Duster. Всъдеходът дебютира през септември във Франкфурт под марката Dacia, а сега вече е представен и като част от френската марка.

Ето го новият Duster, но вече като Renault

На външен вид машината на Renault се отличава от румънския си събрат по решетката на радиатора, която в случая е в стила на пикапа Renault Alaskan. Други са фаровете, както и 17-цоловите джанти. За френския Duster е предвиден и нов цвят на каросерията - Dune Beige.

Ето го новият Duster, но вече като Renault

Прави впечатление, че Renault Duster е по-дълго от предшественика си – 4430 мм срещу 4300 мм. Клирънсът е 210 мм, а обемът на багажника при версията само с предно предаване – 478 литра. При тази със система 4х4 то е 467 литра. Ако се свалят задните седалки, обемът се увеличава до 1623 литра.

В интериора има други разлики от Dacia Duster. Това са воланът и дефлекторите на климатика. Предното стъкло при французина е преместено със 100 мм напред. От Renault допълват, че значително е подобрена и шумоизолацията на салона.

Ето го новият Duster, но вече като Renault

В оборудването на второто поколение на Renault Duster влизат светодиодни фарове, мултимедийна система със сензорен екран, климатик, система за безключов достъп, както и системи за следене на „мъртвите” зони и за кръгов видеообзор.

Ето го новият Duster, но вече като Renault

В зависимост от пазара кросоувърът ще се предлага с бензинови мотори 1.6 SCe (115 к.с.) и 2.0 (145 к.с.), а също така и с дизелов 1.5 dCi, развиващ 85, 90 или 110 к.с. Скоростните кутии са механична, вариатор или преселективен „робот” EDC.

Снимки: Renault
 

Тагове: renault duster
0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    руски пазар ( преди 6 години )
    В Русия всизките Дачии са Рено. Същите като тези дето са уи нас, но пише Рено, не Дачия.
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    това може да бъде и нисаннали са все един дол дренки :)
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Дачиец ( преди 6 години )
    Европейските производители масово това правят - накичват някаква бричка със сензорни екрани. Същия рено, дачия - все тая. Разликите са само в екстри и глезотии.Първи закон на химията - като добавиш към кило л.*** кофа с мармалад, се получава кофа с л.***.