IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker ще зарежда електромобилите за 60 секунди

С новата технология колите на ток ще изминават до 800 км

Fisker ще зарежда електромобилите за 60 секунди

Компанията Fisker, основана от датския автомобилен дизенайр Хенрик Фискер, патентова технология, която ще позволява на електромобилите да се зареждат за една минути и да изминават до 800 км. Премиерата на новата систеза ще се състои на изложението за потребителска електроника CES през януари догодина.

Fisker ще зарежда електромобилите за 60 секунди

От Fisker твърдят, че овата технология ще позволи създаването на батерии с твърди тела и по-голяма повърхност, както и с по-добра проводимост и плътност. По тези показатели акумулаторите на Fisker ще превишават 2,5 пъти познатите литиево-йонни батерии. Освен това те ще работят по-добре при минусови температури и ще се зареждат по-бързо.

Новите батерии ще могат да навлязат масово в употреба не по-рано от 2023 г. Големият проблем си остава тяхната цена, защото тя за момента е поне с 30% по-висока от тази на използваните от електромобилите акумулатори.

Във Firsker продължават работа и върху конкурент на Tesla Model S. Това ще електромобил със задвижване на четирите колела, чийто пробег с едно зареждане на батериите LG Chem ще бъде около 640 км. Само за 9 минути зареждане машината ще може да измине още 200 км.

Снимка: Fisker
 

Тагове: fisker
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Мечтател ( преди 6 години )
    То хубаво нови батерии ама чак 2023.От 2012 все ги подобряват и поевтиняват пустите батерии....Май с повече късмет за пъва пенсия може и да се возя на електричка....
  • #1
    32 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Един електромобил за 800км ще изразходва към 160кВч енергия (20кВч на 100 км.)За да се заредят тия 160кВч за един час е нужно зарядно с мощност 160кВ (на Тесла са горе-долу толкова мощни)Обаче да се заредят същите 160кВч за 60 секунди ще е нужно зарядно с мощност 9600кВч.А това общо взето е 1% от мощността на атомен реактор. Само кабела, който издържа на толкова ток ще е прекалено тежък за да се вдигне от човек.Сега разбрахте ли какви глупости сте написали?