IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плащат огромни глоби в Южна Корея

Трите компании са обвинени в манипулирани на резултатите на вредните емисии

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плащат огромни глоби в Южна Корея

Три от най-големите германски автомобилни компании ще трябва да платят сериозни глоби в Южна Корея за нарушение на правилата за вредните емисии, съобщава Reuters.

Mercedes-Benz, Porsche и BMW плащат огромни глоби в Южна Корея

Mercedes-Benz, Porsche и BMW ще трябва да платят общо 70,3 млрд. вона – около 63 млн. щатски долара, след като се оказа, че са предоставяли на властите в Южна Корея документи, съдържащи фалшива информация. В тях те умишлено са занижавали нивата на вредните емисии на двигателите на техните модели.

Освен това се оказва, че германските компании са правили промени по някои компоненти на своите автомобили, като целта е била същата – намаляване на вредните емисии. Те обаче не са получили съответните разрешителни за подобни изменения по продаваните на местния пазар модели.

Интересното е, че по-голямата част от глобата – 60,8 млрд. вона (54,3 млн. долара), ще трябва да бъде платена от BMW. Баварците са уличени от Министерството на околната среда на Южна Корея и в двете нарушения на правилата на продажби на автомобили.

Снимка: BMW
 

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 12 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Че ако не платят какво ще стане!? Айде спрете им вноса и си карайте " луксозните" Хюндаи . Долна държава са ЮК , вижте им бившата президентка- подсъдима , босът на Самсунг осъден . Преди няколко дни президента Тръмп като беше в Сеул , корейците му се жалваха за ходатайство пред Япония за истинско извинение за репресии от ВСВ . А всичко е официално приключено и не подлежи на въпрос. Само гледат от къде да докопат аванта.
  • #4
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Накрая се оказа че немците са просто едни мошенници!
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    така .. ( преди 6 години )
    се разчиства пътя за синигера на чикиа и изгъзенезесиса на хуйдай
  • #2
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Прав си но не само за големите мотори. Виж рено е малолитражка до малолитражка и пак е с двата крака в дизеловото блато.И за държавния чадър си прав, все пак със СОЦваген са полудържавните перачници.
  • #1
    18 rate up comment 11 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Германците и в Европа не покриват емисиите, но си имат държдобран да ги пази от глоби. А и няма как да ги покриват, понеже за да го направят трябва да минат изцяло на малолитражки (премиум с малолитражен двигател звучи абсурдно, въпреки че Мерцедес го направиха с А, В, С класата си) или на електрическо задвижване (най-рано след 5 години понеже са здраво зад конглокенцията). И понеже немското трио за момента тича зад електрическият влак, ще ги друсат с глоби наколко години докато/ако се качат ...