IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само 6 секунди не стигнаха за рекорд на BMW M3 CS (ВИДЕО)

Най-екстремната тройка даде същото време като Porsche Panamera Turbo на „Нюрбургринг”

Само 6 секунди не стигнаха за рекорд на BMW M3 CS (ВИДЕО)

Най-мощната версия BMW M3 – CS, се опита да подобри рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг” при седаните, но не му стигнаха 6 секунди. Времето на представения само преди дни автомобил е 7 минути и 38 секунди, става ясно от клипа, качен от BMW в YouTube.

Само 6 секунди не стигнаха за рекорд на BMW M3 CS (ВИДЕО)

Постижението на M3 CS е също като на Porsche Panamera Turbo, което обаче е значително по-мощно със своите 550 к.с. Баварецът се оказа със секунда по-бавен от „баткото” BMW M4 CS и с 6 секунди от рекордьора на трасето – Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Модификацията CS на BMW M3 разчита на 3,0-литров бензинов двигател с 6 цилиндъра, чиято мощност е увеличена до 460 к.с. Моторът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Машината е с подобрена аеродинамика, намалено тегло и пренарстроено окачване.



Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди, а максималната скорост е 280 км/ч. Продажбите на тази версия започват през март, като от нея ще бъдат произведени едва 120 бройки.

Снимка и видео: BMW

Тагове: bmw m3 ms cs
0 от 500
  • #5
    16 rate up comment 15 rate down comment
    До алфиста ( преди 6 години )
    Въпросната Алфа от Ринг-а няма да я намериш в нито един шоурум. Самите италианци казаха за този екземпляр,че е "основополагащ за развитието на модела",т е доста по различен от стоковия.След рекорда има немалко публикувани сравнителни тестове на БМВ3,Мерцедес С класе и Ауди4, и в нито един от тях Алфата не можа да победи представителите на немската тройка.
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    bmw3 ( преди 6 години )
    Въпросната Алфа е 518 коня и струва 80 000 евро.
  • #3
    21 rate up comment 5 rate down comment
    българина ( преди 6 години )
    Зимно време,летни автомобили рекламирате.
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Мишо ( преди 6 години )
    BMW-RIP
  • #1
    26 rate up comment 13 rate down comment
    Alfa forever ( преди 6 години )
    хипер мипер дупер наточената 3-ка, лимитирана в 120 бройки, изостава с 6 да да 6 секунди от Алфа, която отиваш и си я взимаш от всеки шоурум. Сега феновете на Е36-ци ще обяснат как това не е възможно. Айде да влизат новите еконорми и всички 3-ки под евро 4 без катализатори и ДПФ-и у моргите, че ми омръзна от псевдо състезатели които освен че замърсяват са толкова опасни, нахални и само пълнят градинките и тротоарите със скрап.