IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Volvo XC40 дебютира в България

Най-малкият SUV на шведите стартира на цена от 70 000 лв.

Новото Volvo XC40 дебютира в България

Шведският производител Volvo завърши подмяната на гамата си кросоувъри с най-малкия си автомобил от този клас - XC40. Моделът беше представен преди месец, а вече може да бъде видян и от българската публика.

Новото Volvo XC40 дебютира в България

Новото Volvo XC40 е първият модел на марката, създаден на платформата CMA. Тя е разработена съвместно с китайската компания Geely и ще бъде универсална, тъй като на нея ще бъдат изградени всички автомобили от Серия 40. Шасито е подходящо и за изцяло електрически превозни средства.

На пазара кросоувърът излиза с избор от два 2,0-литрови турбомотора. Дизеловият D4 развива 190 к.с., а бензиновият – T5, разполага с 250 к.с. И двата работят в комбинация със система за задвижване на четирите колела. На по-късен етап Volvo ще предложи хибридна модификация, както и изцяло електрическа версия.

От компанията са категорични, че новият SUV ще предлага типичните за марката системи за безопасност и асистенти на водача. Те ще бъдат същите като при по-големите XC60 и XC90. Според представител на Volvo, от тази гледна точка новото XC40 ще бъде най-добре оборудваният модел в този сегмент.

Новото Volvo XC40 дебютира в България

Цените на кросоувъра за България стартират от 70 000 лв., но при в топ-версията с оборудване R-Design те ще надхвърлят 100 000 лв.

Снимки: Automedia.bg

Тагове: volvo xc40
0 от 500