IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Шведската хиперкола разви 447,24 км/ч на отсечка в пустинята Невада

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Шведският производител на хиперколи Koenigsegg обяви, че неговият модел Agera RS е подобрил световния рекорд за скорост при серийните автомобили, като е развил 277,9 мили в час (447,24 км/ч).

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

Трябва да се уточни, че засега официално потвърджение на това няма. Данните за записани не от телеметричната система на автомобила Koenigsegg Agera RS, а от отделен модул Racelogic. Затова и подробности ще бъдат съобщени в близките дни.

На официалните страници на компанията в социалните мрежи се уточнява, че рекордът е постигнат на отсечка в пустинята Невада. Зад волана на машината е бил тестовият пилот на Koenigsegg – Николас Лиля. Максималната скорост е била засечена по всички стандарти, като е постигната и в двете посоки на трасета и отговаря на скоростта на вятъра.

Koenigsegg Agera RS счупи световния рекорд за скорост (ВИДЕО)

От компанията пуснаха две видеа, като второто е заснета от кабината на пилота. И на двата записа се вижда, че пилотът започва да ускорява твърде бавно, но при достигане на 300 км/ч дава максимална газ. При първия си опит Лиля успява да развие 272 мили в час (437,74 км/ч), а във втория – 284,3 мили в час (457,53 км/ч).





Средният показател при двата опита – 277,9 мили в час (447,24 км/ч) е по-висок от досегашния рекорд на Bugatti Veyron Super Sport – 267,8 км/ч (429,7 км/ч). Той бе постигнат през 2010 г. и е официално вписан в Книгата на рекордите Гинес. Сега се очаква отговорът на наследникът на Veyron – Chiron, за който се твърди, че ще развива 288 мили в час (463,49 км/ч).

Снимки и видеа: Koenigsegg, YouTube

Тагове: koenigsegg agera rs
0 от 500
  • #9
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ама сте льольовцинито бугатито , нито кона, нито хенесити са направени за всекидневно каране или състезания по пистатова са имиджови автомобили, показващи възможностите на дадена компания и да се начеше егото на хора дето се чудят за какво да си харчат парите.в колко състезания участва кьона или хенесито ?само в иднивидуални драговетака, че много грешно разсъждавате
  • #8
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бугатито е едно НИЩО в автомобилостроенето.Нищо особенно не е от техническа гледна точка. Просто огромен двигател направен да вдига възможно най-много.Концепцията на спортен автомобил е друга - ниска тежест, достатъчна мощност за купето и възможност да влезнеш в завоя с много по-висока скорост от нормалния автомобил.Бугатито нито е леко, нито е добро във завоите, нито нищо. Със същия успех, ще се вземе един леген, ще му се сложи кожа вътре и глям двигател и ще получиш съъщото, като бугати.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    нововнос ( преди 6 години )
    Интересно ми е при тази скорост колко грама гориво гори на секунда една такава кола?
  • #6
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Широна на тази "писта" като нищо може и 500 да вдигне !Бугати е истинска машина - това е лагерница за гаражни и ентусиасти !
  • #5
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не само най-барза, но и красива. Респект!Не, като оня немския шлеп приличащ на хипопотам и можещ само направо да де движи, но както се вижда и направо не може толкова добре, както други.
  • #4
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Това е колата!!!
  • #3
    20 rate up comment 17 rate down comment
    Гошо ( преди 6 години )
    Aaaaaaaa.. ей сега онея Ваген смотляците ще почнат да мрънкат, че пътя не е бил равен, засилили са се по нанадолнището, пък там е по-топло от Вагенландия, и това спомага ....абеее с две думи от 10 кладенеца вода ще донесат, само и само да изкарат фалшив опита и постижението. Така както направиха и с Хенеси Венъм, които им скриха шапката преди мноооого време .. и Вагенците не можаха да понесат че един Лотус им еб,а майката на кривата, грозна таратайка, тежаща 5 тона, с 18 цилиндъра и 15 турбини..
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Reventon ( преди 6 години )
    Само не знам За къде го пазят като има толкова още толкова много потенциал, сети се да ускорява след 300
  • #1
    13 rate up comment 18 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Бугати Чироса на швабите много бързо остаря. Вчера го пуснаха, а днес вече не е най-... :-)