IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru изненадващо се отказва от WRX STI

Компанията представи прощална версия на спортния седан

Subaru изненадващо се отказва от WRX STI

Компанията Subaru вероятно ще се откаже от бъдещо поколение на "напомпания" си седан WRX STI. Японският производител представи прощална версия на сегашния автомобил, а в изявлението си намекна, че повече този модел няма да се произвежда.

Subaru неочаквано се отказва от WRX STI

"Лебедовата песен" на WRX STI е предназначена само за параза във Великобритания, като ще излезе в ограничена серия от 150 бройки. Тя е получила промените, с които бе оборудвана и версията за САЩ, представена през януари тази година. Те включват електронно уплавление на диференциала, 19-цолови джанти, преработена предна броня, спирачни механизми Brembo и черни гланцирани елемементи в интериора.

Subaru неочаквано се отказва от WRX STI

Всички 150 коли от серията ще получат специални емблеми с напдис Final Edition. Цената на автомобила е 33 995 британски паунда.

"С пускането на нови модели, както и с инвестициите в платформа и нови двигатели, дойде подходящото време, за да си позволим наследството, оставено от WRX STI да бъде включено в бъдещите ни разработки, а не да остане в настощия си вид", се казва в изявлението на Subaru.

Subaru неочаквано се отказва от WRX STI

Подобно нещо звучи доста загадъчно, но кара мнозина да се съмняват, че спортният седан ще продължи да съществува. Най-вероятно той ще има съдбата на друг легендарен автомобил от този клас - Mitsubishi Lancer Evolution, който бе спрян именно от финансова гледна точка.

Subaru неочаквано се отказва от WRX STI

Любопитното е, че само преди дни Subaru представи концептуален спортен седан с хибридно задвижване, за който се твърдеше, че най-вероятно ще бъде в основата на следващото поколение на WRX STI. Явно обаче този автомобил, ако стигне до серийно производство, ще се казва по друг начин.

Subaru неочаквано се отказва от WRX STI

Сегашната версия на WRX STI разчита на 2,5-литров бензинов турбомотор, чиято мощност е 300 к.с. и 407 Нм въртящ момент. Агрегатът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия, което осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч.

Снимки: Subaru

Тагове: subaru wrx sti
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    оня ( преди 6 години )
    вземете си проверявайте новините - WRX STi спира да се внася в UK до излизане на следващия модел, а специалната серия е само за там
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Как може да ми цензурирате думата keлеш, след като това не е обидна дума и се използва масово в целият ни език. Това е някаква шега, нали?
  • #23
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Като пишете за разни марки е добре да наблюдавате шофьорите какво правят. Ако гледаме най-високият клас, шофьорите над 35 години с БМВ-та и Мерцедеси карат значително по-внимателно от шофьорите на Ауди, Алфа, Тойота и т.н. Това са лични впечатления, но е добре да се огледате, преди да правите генерални изводи. И много ясно, че *** с А8, БМВ7 или стара S-class ще прави поразии. Че той горкия не знае къде се намира :D
  • #22
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези с новите БМВ-та са същите *** като всеки българин с малко по-хубава кола. Нагли и нахални до безобразие. Качил се в лимузина, уж аристократична кола, в 7-*** серия и си я кара сам, ръга се по светофарите най-отпред и кара с безумна скорост. А относно статията... не мога да разбера защо пускат final серия точно след като излезна фейслифта на модела. Кога ще излезне новото STI та спират това?! Тази кола много се продава в Америка, как ще я спират!
  • #21
    17 rate up comment 5 rate down comment
    само ( преди 6 години )
    Само ревльо може да се оплаква от БМВ водачите и то от тези със скъпите модели и над 250 к.с .Персонално съм нямал никога проблем с тях..те се показват в огледалото и те отвява.Никаква драма щом мможе и иска да шофира бързо да си бяга напред.Проблем при всички е простотията..тя марки няма.Проблем стана карането в лявата лента на магистрали,неподдържането на еднакво темпо,биенето на спирачки за щяло и нещяло,недаването на мигачи..Това господа е простотия!
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами не, бих те посъветвал да не бързаш да заключаваш за кръга от хора. Даже и в чужбина съм ги виждал. Точно такива. И не съм казал, че няма водачи на бмв, които да не мислят за другите.
  • #19
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има доста разумни и уравновесени хора,с достатъчно високо положение,които карат бмв и се различават от стереотипа на джигитите с 20-годишни таралясници,но в люлин 10 няма да ги откриеш.Само за протокола карам ленд крузър,имал съм и бенц,най-надценената ламарина всъщност е даймлер.Нищо впечатляващо.
  • #18
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, по-добре се продават. Купуват ги тия евтини ламарини и си мислят, че едва ли не карат мерцедес (които са на светлинни години от бмв). ФАКТ!, че досега не съм видял шофьор на бмв, който да е разумен.
  • #17
    15 rate up comment 18 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    За разлика от Саабару БМВ се продават повече от добре!
  • #16
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жалко. Аз пък нямам търпение най-сетне да закрият измислените бмв...