IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разработва Polo с 300 коня

Хот-хечът ще получи двигателя на „баткото” Golf R

Volkswagen разработва Polo с 300 коня

Инженерите на Volkswagen са започнали разработка на най-мощната и най-бърза R-версия на новото поколение на компактния хечбек Polo. Автомобилът ще получи двигател с мощност 300 к.с., съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.

Volkswagen разработва Polo с 300 коня

Пускането на пазара на подобна модификация няма да бъде проблем, тъй като сешното Polo GTI използва дефорсирания 2,0-литров двигател на VW Golf R, който развива 300 к.с. Освен това компактният хот-хеч ще взаимства от „баткото” системата за задвижване на четирите колела, тъй като и той ще бъде построен на платформата MQB.

Според информацията, към момента във Volkswagen са направили няколко прототипа на Polo R. Засега обаче ръководството на компанията все още не е взела крайно решение за пускането на подобен автомобил на пазара.

В момента най-мощната версия на новото Polo е GTI,  която също разчита на 2,0-литров турбомотор. Той разива 200 к.с. и 320 Нм, като се съчетава с 6-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. От 2018 г. Volkswagen ще предлага и механична трансмисия за тази модификация.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen polo polo r
0 от 500