IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на BMW обяви: Изпреварваме Audi с години

Баварците посочиха слабостите на системата за автономно управление на техния конкурент

Шеф на BMW обяви: Изпреварваме Audi с години

Компанията Audi стана първият в света автомобилен производител, който предложи сериен модел с автономна система от трето ниво. Тя е поставена новото A8, но това съвсем не притеснява конкурентите от BMW. Те са убедени, че в Audi са избързали прекалено с подобен ход.

Шеф на BMW обяви: Изпреварваме Audi с години

Системата за автономно управление при Audi A8 работи при скорост до 60 км/ч. В BMW определят това като сериозна грешка, тъй като подобно ограничение принуждава водача постояно да преминава от ръчно управление към безпилотен режим и обратното.

„Ние постигнахме подобно ниво на нашите безпилотни системи още преди няколко години, но решихме, че няма смисъл да ги предлагаме в нашите модели. В случая, техните предимства да много по-малко от недостатъците им”, коментира Клаус Бутнер, шеф на отдела за развитие на безпилотните технологии в BMW.

Топ-инженерът допълни, че в баварския концерн работят върху система за автономно придвижване, която ще работи при скорост до 130 км/ч. Нейното използване ще бъде доста по-комфортно за шофьора и ще му донесе повече ползи. Системата трябва да бъде готова за серийно производство през 2021 г.

Освен това, в BMW планират да предложат и системи с 4-о и 5-о ниво на автономност, но те няма да бъдат предназначени за автомобилите, които излизат на пазара, а само за системите за „каршеринг”. В момента баварците вече тестват подобна система в новото BMW 7-Series, като няколко такива коли се движат по пътищата на САЩ. Компанията предвижда през 2019 г. техният брой, само в Щатите, да достигне 100. Поне още толкова ще се появат в Европа и Китай.

Снимка: BMW

Тагове: bmw audi
0 от 500
  • #3
    22 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаа, първите паднали зимата са БМВта и Мерцове. Влизане по малките улички само пеша...Наклона на Драган Цанков при телевизионната кула само със засилка. Спре ли и до там. Лично съм виждал няколко пъти хора с S-класи да обръщат в задръствания.Поздрави от Куатро и Голфоветте
  • #2
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Quattro изчезва при застудяване ... Колега има сериозни пропуски в информацията.
  • #1
    34 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Зимата почивате беемвисти