fallback

Toshiba направи зареждащи се за 6 минути батерии

Новото изобретение ще гарантира пробег на електромобила от 300 км

Японският производител Toshiba направи огромна стъпка към решаването на един от основните проблеми на електромобилите - бавното зареждане, след като създаде нова версия на батериите си Super Charge ion Battery (SCiB). При тях са използвани елементи от специален титан и ниобий, вместо досегашните от графит и това им осигурява впечатляващи характеристики.Сега на специален терминал за зареждане акумулаторите с капацитет 32 кВт/ч могат да бъдат напълнени до 90% само за 6 минути, което трябва да осигури пробег на електромобила за около 300-320 км. Освен това новите батерии не губят своите свойства дори при студено време. При температура от минус 10 градуса те запазват 90% от капацитета си дори след 5000 цикъла на зареждане и остават работоспособни след 15 000 пълнения.Изобретението на Toshiba си има и минуси, тъй като използваният за тях ниобий е много скъп и това ще покачи цената на батериите. На всичко отгоре металът се добива само на три места в света - две мините са в Бразилия и една в Канада, което затруднява намирането му. Едното от находищата в Бразилия осигурява 80% от световния добив.В компанията смятат да започнат производство на новите акумулатори SCIB през 2019 г. Японците са сигурни, че тяхната разработка не само ще помогне за увеличаване на популярността на електромобилите, но и ще бъде използвана в двруги области. Например, при производството на батерии за смартфони и таблети.Снимка: Toshiba

Тагове: toshiba
fallback
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това няма да види бял свят. Бас?
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре, че са дръпнатите да движат света. Ако, не бяха те, тука всичките "разбирачи" нямаше да има какво да коментирате! "Самсунг не могат да направят свястна батерия от близо 15г" Да, затова където и да погледнеш -всеки се вторачил в сматфон с надис "самсунг", чат-пат някой *** с "нахапаната ябълка". Даже и компютрите, дето си пишете смешните коментари са направени от "дръпнатите"! А, за вас никой не е чувал и едва ли някой се интересува какво пишете тук!
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    "пореден пример е галакси с7на тестовете след 6 месеца употреба е установено че батерията е вече с 20% по-нисък капацитет."Добро утро. Самсунг не могат да направят свястна батерия от близо 15г. Относно вградените батерии, почти всички модели са така. Вече почти няма с махащи се. СвиквайБи било интересно какви ще излязат тези батерии от Тошиба, както и цената им. Само че съм песимистично настроен, при само 3 находища...
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не скъпа!Пак същото!Набора с нова панделка ще получиш, защото винаги му се радваш много...
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Скъпи, значи пак нищо.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ок.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    нагризаната ябълка съм е отсвирил много много отдавна. имах един единствен телефон от тях и повярвай ми никога няма да повторя. фен бях на самсунг галакси. всичките им телефони съм ги имал от тази серия от 1 до 7. тази 7-*** серия обаче тотално ме разочарова. направиха го красив на външен вид но батерията не струва. нещо друго ще е следващия. не случайно на самсунг продажбите им падат защото явно не съм единствения който мисли така че вдигат цените а качеството все по ниско.
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вземи си нагризана ябълка, тогава ще видиш "чудо" невиждано.Зарядното в джоба !
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    за смартфоните и сега има достатъчно добри батерии, но никой не ги слага!защо?!дори и по-скапани ги правят.пореден пример е галакси с7на тестовете след 6 месеца употреба е установено че батерията е вече с 20% по-нисък капацитет.защо?вече го зареждам всеки ден, а е на 1 г. даже и цял ден не може да искара.следващият няма да е от тази марка и задължително няма да е с вградена батерия за да мога да е сменям.
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами точно за телефоните не зная как ще ги въведат тези батерии, защото всички гледат продажбите и некой няма сметка да "търкаляш" телефон 5-6 г. Смартфона трябва всяка година или максимум на 2 г. да се сменя. Имам чувството, че големите производители са се разбрали, защото на повечето телефоните им умират горе-долу няколко месеца след, като изтече гаранцията и си принуден да го смениш.
fallback
Последни