IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарната Lada Niva ще претърпи пълна промяна

Следващото поколение на модела ще използва платформа на Renault и двигател на Nissan

Легендарната Lada Niva ще претърпи пълна промяна

Сегашното поколение на превърналата се в легенда Lada 4x4, известна още и като Niva, ще бъде последният автомобил от този вид, съобщава изданието Auroreview, както се позовава на източници от ръководството на руския производител.

Легендарната Lada Niva ще претърпи пълна промяна

В компанията вече разработват напълно нов кросоувър, който ще бъде изграден на платформата на Renault - Global Access. Същата архитектура в момента се използва за моделите Logan, Duster и Kaptur, които френският производител предлага на някои пазари.

Според информацията, Lada 4×4 NG (New Generation) ще използва шасито на втория Duster, но със сериозно преработена предна част. Идеята е новият кросоувър да постигне високопроходимостта на своя предшественик. За целта ще бъде променена и системата за задвижване на четирите колела.

В гамата двигатели на модела руски мотори не се предвиждат. Основният ще бъде 1,6-литровият HR16, който е производство на Nissan. При базовата версия на автомобила този двигател ще се комбинира с вариаторна трансмисия и система 4х4, използваща муфа за заключване на задната ос.

Кросоувърът ще се предлага в две модификации – градска и всъдеходна. Двете ще се различават най-вече по системата за задвижване на четирите колела, която във втория случай тя ще бъде комбинирата с 6-степенна механична скоростна кутия TL8 с понижаващи предавки.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada niva
0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    За 68-ми път новина как се старата нива ще се замени с нова и все нищо... Фалшива новина вероятно, щом не е назован никакъв източник.