IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen пак се заяде с Tesla

Мъск хвърля милиони на вятъра и не се грижи за хората, категоричен е Матиас Мюлер

Шефът на Volkswagen пак се заяде с Tesla

Сериозните проблеми, които изпитва в последно време Tesla Motors, нямаше как да останат без коментар от страна на някои от шефовете на големите автомобилилни производители. Един от тях – генералният директор на Volkswagen Group Матиас Мюлер, не пропусна да се заяде с американската марка и нейния шеф Илон Мъск.

Шефът на Volkswagen пак се заяде с Tesla

Запитан от представител на изданието Motor1, какво мисли за случващото се в Tesla, Мюлер директно заяви, че американската компания е шампион по гръмки анонси, но в крайна сметка е много далеч от водещите производители.

„Те искат да се сравнят с нас, но произвеждат 80 000 коли на година, докато Volkswagen продава над 11 млн. автомобила и заработва от тях над 13 млрд. евро. Мъск и хората му хвърлят милиони долари на вятъра, като уволняват свои служители. Това ли е социалната отговорност? Моля ви. Не е нужно да сравнявате ябълка с портокал”, коментира Мюлер.

Само преди дни и шефът на отдела за развитие на автономните системи на автомобилите в General Motors – Скот Мюлер, нападна с нецензурни думи Илон Мъск, като директно го обвини в лъжа по повод изявлението му, че Tesla много скоро ще бъде готова със системи от пето ниво на автономно управление.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Полека лека нещата ще си дойдат на мястото - пирамидата на Свети Илон дори и да не се срути ще остане без връх... и моля ви 80 000 автомобила - те не произвеждат толкова а ЩЕ някога си, евентуално :) Много добре казано, Мъск е "шампион по гръмки анонси" :)
  • #1
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много е прав човекът !Тесла все още е бутиков производителТепърва има много път да извърви за да се докаже !Вече има дела с/у тях в Канада за това ,че батериите им не достигат пълния си капацитет при заряд и в студено време имат едва 30% ....както и да е ще поживеем ще видим кой крив , кой прав !