IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Toyota зае първото място в рейтинга на Consumer Reports

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Американското издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за най-надеждните марки автомобили. В нея има нов лидер – Toyota, която се придвижва с една позиция нагоре в сравнение с миналата година.

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

За основа на класацията експертите са използвали отзиви на собствениците на автомобили. При Toyota са оценявани общо 14 модела, като за „най-надежден” е обявено купето GT 86 (на снимката). На обратния полюс – като „най-проблемен”, е посочен пикапът Tacuma.

На втора позиция е лидерът от миналата година Lexus, който неизменно беше на първо място в последните 3 класации на изданието. Най-високи оценки от собствениците си получава седанът ES, докато всъдеходът GX е най-голямото разочарование.

В тройката влиза и Kia, която през миналата година заемаше пета позиция. Собствениците на коли на корейската марка посочват като най-надежден Niro, докато на обратния полюс е всъдеходът Sportage.

Четвърти и пети са Audi и BMW, при които съответно най-надеждни, според собствениците им, са Q3 и 2-Series Coupe. Минуси за представянето си получават Audi A7 и електрическото BMW i3.

В Топ 10 по надеждност влизат още марките Subaru, Infiniti, Buick, Honda и Hyundai. Общо в допитването са участвали 400 000 души, които са дали мнение за 640 000 автомобила.

Най-надеждните автомобили

Място               Промяна       Марка          Модели      Най-проблемен Оценка
  Най-надежден  

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер
Класацията за най-надеждна марка има нов лидер
Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Снимка: Toyota

 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Фродо ( преди 6 години )
    :) лелеййй че хейт...но очевидно не схвана основната идея на ироничния пост... класацията е ялова..по същата причина поради която ме питаш доволен/недоволен.. това обясняват и клиентите там зад океана...карал едно *** гледа че комшията псува кадилака и после пише..Аз доволен от Acura, Кадилака *** ( щото комшията го псува)...ся стопли ли !
  • #21
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И що си недоволен от Хонда и Тойота?А от VW защо си доволен? А да забравих, че твоята не се чупела на пук на всички други, които се чупят.И обратното естествено Хондите и Тойотите само при теб се чупят, а при другите не.Наистина това е голям обективизъм!Даже може някой и да ти повярва случайно...
  • #20
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Фродо ( преди 6 години )
    Я па прочитам това и гласувам. Общо в допитването са участвали 400 000 души, които са дали мнение за 640 000 автомобила. Много точно : Карам и доволен VW, и много недоволен от Хонда и Тойота. Ето готово,на това му викам обективизъм.
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    на който не му харесва класацията да направи собствена да е видим.
  • #18
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Класацията наистина е много странна, като изключим Тойота/Лексус, които навсякъде са на порвите места по качество. След тях нещата са голям миш-маш. Или допитването не е направено, както трябва, или някой си е съчинявал.А колкото до Порше е твърде вероятно да им е паднало качеството, като се знае под чия шапка са. Сменили са им доставчика на електрониката и резултата е налице. Те не, че някога са били кой знае колко здрави, а просто хората малко ги карат и заради това бяха в предните редици.
  • #17
    18 rate up comment 4 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Нещо не мога да я разбера тая класация. Ауди е на 4-то място, а Порше е на 13-то ?! Във всяка една друга класация, Порше и Тойота (Лексус) се борят за първото място... Крайслер пред Волво ?! Хонда зад Буик и КИА ? А вие кво се дърлите ? Всеки кара каквото си му харесва !
  • #16
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фолк с Ваген са на почетната 16-та позиция втората половина от класацията. Даже пак са доста напред според мен, но горе-долу там им е мястото при слабазите по надеждност.Форумниьт ВАГон пише:"Прави ли впечатление че евтините модели на дадена марка са "непроблемните""Не знаех, че Пасаторите са станали по-евтини от Гоуфовете. Но за психьсалото ВАГи-налче явно е точно така.
  • #15
    10 rate up comment 12 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Ех, кога ли някой немец ще застане на върха на тази класация. За съжаление няма да е скоро защото японците са в пъти по добри. Безпроблемен автомобил - японски автомобил. Няма две мнения.
  • #14
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не разбираш явно какво си написал ВАГи!Щом е така питай лекуващият лекар да ти каже!Само да те светна, понеже си изключително пр0Зд, чеLexus GX не е от най-евтините, а от най-скъпите Лексуси от моделната гама на марката. Ако не вярваш погледни в сайта им и ще се убедиш сам!Та какво искаше да кажеш? Я пробвай пак! Този път може и да ти се получи, но не вярвам. Прекалено е сложно за теб. Давай направо и почвай да плюеш! Това ти се отдава най-добре. И да не забравиш да цъкаш + и -!
  • #13
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Прави ли впечатление че евтините модели на дадена марка са "непроблемните"""Ако за теб Лексус са евтини модели се чудя каква ли кола караш?"Виж кво съм написал, знам че имаш трудности с четеното и разбирането, но пробвай пак. Ако не питай комшийката, тя ще ти обясни!