fallback

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

35 пожарникари и 11 тона вода трудно се справиха с инцидента

Загасяването на горящ електромобил се оказа в пъти по-трудно от това на стандартен модел с двигател с въртрешно горене. Доказателство за това е инцидент, разиграл се на шосе в Австрия. По време на пътуване 19-годишно момиче губи управление над своята Tesla Model S и се блъска в мантинелата. Електрическият седан пламва като факла за секунди, но шофьорката успява да излезе сама от машината, без да е пострадала. На пристигналите на мястото на инцидента пожарни екипи им се налага да положат огромни усилия, за да загасят горящата кола. За справяне с огъня са нужни 35 служители и повече от 11 тона вода, които в крайна сметка потушават пламъците. Остатъците от електромобила са преместени са специален паркинг, където той ще бъде наблюдаван в продължение на две денонощия от пожарникари, тъй като има опасност от ново възпламеняване. Още при закупуване на елекромобил на марката от Tesla предупреждават клиентите, че литиево-йонните акумулатори изпускат „силно токсични пари” и при пожар трябва да бъде използвано колкото се може по-голяма количество вода. Снимки и видео: Facebook

Тагове: tesla model s
fallback
  • #24
    Брой до 100 ( преди 6 години )
    Така както се видя много добре от видеото, нека се повдигне разследване да се провери с какви материали се правят тези "тесли", и ако хипотетично предположим че има верижна катастрофа на моста на 4ти километър, мжое би ще трябва да викат подкрепления от съседните градове, щом за 1 кола са нужни 35 пожарникари и 3 коли, то ние нямаме ресурс да внасяме такива коли, на практика така излиза! Поправете, може да съм сбъркал в сметките. От друга страна, тези батерийки ако бяха гръмнали... въобще ...
  • #23
    С 2 думи .. ( преди 6 години )
    не се гаси туй що не гасне!
  • #22
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтия професор се събуди. Дошке, къде го откри ***, на парада ли пак ?
  • #21
    ТаткоКарло ( преди 6 години )
    Анонимния Дошо,абе ти виждал ли си дизел някога изобщщо.Има да чакаш да не запали.Види се колко ти е акъла.Има някой *** ама кой ли е :) От много одавна нафтовите кочини палят зимата хаха..За твой ужас.
  • #20
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Нещо ме бъркаш, аз съм с бензинка, може дамо да ме гледаш как се отдалечавам ;)
  • #19
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтири и другите ти никове,как е ТДИ-то? Днес успя ли да запали?Още е топло и парафина не се е втвъпдил. Скоро като застудее вади манивелата и върти по цял ден като гламав пък дано запали нафтовата ти ***. Покрай теб ще минават останалите без нафтови печки и ще ти се хилят *** си ти! Голям! Така е ВАГи!
  • #18
    Japan 4ever ( преди 6 години )
    Да ви таковам на автономните системи. От какъв *** си купувате кола изобщо ? Да спите в нея ли ? Качи се на влака и си спи. Технология ама до някъде, ако искат и в тоалетната да ми дойдат да изчислят колко азотни окиси съм изкендзал.
  • #17
    ТаткоКарло ( преди 6 години )
    Тааа...*** си е отдала всикото CO,диоксин,циано водород и прочеее, наведнъж.Еко еко ,колко да е еко.. ххахахааа..Друга тема за размисъл.Как кореспондира 19 годишна сополана с 6-700 коня и ускорение 4 сек....Те така..размазан ***.
  • #16
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    По думите на свети Мъск единствено законови са пречките и изискването да си държиш ръцете на волана, иначе системата има пълна функционалност - айде сега оправдания.
  • #15
    автопилот ( преди 6 години )
    нема такова чудо като автопилот - има системи за безопасност!ако сам не караш, няма компютър, който да кара вместо теб, поне не все още!А тая е оцеляла защото магистралата е обезопасена, за разлика от бг...Иначе кочини горят навсякъде, и хиляди загиват, без да имат автопилот. който да ги "спаси"... Все тая е, ако сам не се пазиш и не караш, няма кой!
fallback
Последни