fallback

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

35 пожарникари и 11 тона вода трудно се справиха с инцидента

Загасяването на горящ електромобил се оказа в пъти по-трудно от това на стандартен модел с двигател с въртрешно горене. Доказателство за това е инцидент, разиграл се на шосе в Австрия. По време на пътуване 19-годишно момиче губи управление над своята Tesla Model S и се блъска в мантинелата. Електрическият седан пламва като факла за секунди, но шофьорката успява да излезе сама от машината, без да е пострадала. На пристигналите на мястото на инцидента пожарни екипи им се налага да положат огромни усилия, за да загасят горящата кола. За справяне с огъня са нужни 35 служители и повече от 11 тона вода, които в крайна сметка потушават пламъците. Остатъците от електромобила са преместени са специален паркинг, където той ще бъде наблюдаван в продължение на две денонощия от пожарникари, тъй като има опасност от ново възпламеняване. Още при закупуване на елекромобил на марката от Tesla предупреждават клиентите, че литиево-йонните акумулатори изпускат „силно токсични пари” и при пожар трябва да бъде използвано колкото се може по-голяма количество вода. Снимки и видео: Facebook

Тагове: tesla model s
fallback
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пенчко, кажи да видим твоята Тесла как сама се загася.Хайде еко-сектантче бедно-гейче.
  • #13
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ами разбира се... той все така прави :) Автопилота, който утепа мнозина, работел само когато всъщност си караш колата :)Ама извън автопилота има функции за предотвратяване на сблъсък, които са все на позиция ОН...
  • #12
    пена ( преди 6 години )
    Поне не гърмят като газовите бомби, които карате 90% от всезнайковците тука. 19 годишната кифла се е измъкнала без наранявания от ПТП на магистрала! А вашите кочини гърмят и ви превръщат в прегорели кебапчета дори и без да сте се ударили в нещо с тях...
  • #11
    Запознат ( преди 6 години )
    Батерията е вградена в цялото шаси на автомобила. В случая гори газовата бутилка: приятелят на 19-годишната е българин, и за да пести ток, е инсталирал газова бутилка газова турбина ;)
  • #10
    До Тинтирито ( преди 6 години )
    Пич, що не си вземеш отпуск в планината и не ни освободиш от вечните си глупости?!Една S класа да не миш, че ше спре за 12 метра като я караш с 160, а? Само ше изпиука на умряло и ше стегне коланите. Толкоз!Тука няква пропаганда тече! Ако вземете да пишете за подпалванията на стандартни коли всеки ден по света, няма остане място за нищо друго!
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    Той св. Мъск, ще прочете след малко лог скрипта на колата и ще каже, че тази функция в него момент е била изключена от самия водач и в момента на сблъсъка е било подавано газзззз.
  • #8
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Чакай бе приятелю, тая кола нали беше наблъскана с една камара електроника, която да предотвратява всеки подобен инцидент - нали трябваше да засече, че има препятствие пред себе си - стена и да спре сама ;)Ама нещо цъ - не действа ангела спасител на Св. Мъск :)
  • #7
    Русия ( преди 6 години )
    Добре,че е не е в града.
  • #6
    Tото ( преди 6 години )
    Ужассс,отменям поръчката за Golf Е,безопасността за мен и семейството ми е по-важна от "спестените им 10лв"
  • #5
    енджинерчи ( преди 6 години )
    Ем то нали са водонепромукаеми?Все пак са на пода на автомобила... Ако пропускат вода, на 1вия дъжд ще си идат...Нещо като прахов пожарогасител, а-у?да питай Бойко той да каже как се гаси!
fallback
Последни