fallback

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

35 пожарникари и 11 тона вода трудно се справиха с инцидента

Загасяването на горящ електромобил се оказа в пъти по-трудно от това на стандартен модел с двигател с въртрешно горене. Доказателство за това е инцидент, разиграл се на шосе в Австрия. По време на пътуване 19-годишно момиче губи управление над своята Tesla Model S и се блъска в мантинелата. Електрическият седан пламва като факла за секунди, но шофьорката успява да излезе сама от машината, без да е пострадала. На пристигналите на мястото на инцидента пожарни екипи им се налага да положат огромни усилия, за да загасят горящата кола. За справяне с огъня са нужни 35 служители и повече от 11 тона вода, които в крайна сметка потушават пламъците. Остатъците от електромобила са преместени са специален паркинг, където той ще бъде наблюдаван в продължение на две денонощия от пожарникари, тъй като има опасност от ново възпламеняване. Още при закупуване на елекромобил на марката от Tesla предупреждават клиентите, че литиево-йонните акумулатори изпускат „силно токсични пари” и при пожар трябва да бъде използвано колкото се може по-голяма количество вода. Снимки и видео: Facebook

Тагове: tesla model s
fallback
  • #4
    Нев ( преди 6 години )
    Ако трябва да сме обективни, това което е изгоряло поне споеред публикуваните снимки е предния багажник на автомобила! Така че е интересно да се разбере какво е сложила девойката вътре, че да пламне чак като факла! (последното може да е и чисто журналистическо преувеличаване на нещата с цел търсене на сензация и внимание към статийката!
  • #3
    comedy club sofia ( преди 6 години )
    минути за реклама...Нов лидер в комедията - автокомдия.комхахаПлатените хюндайци, смао плюят по Тесла!
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има нещо объркано в начина на мислене в тази държава. Как така няма да катастрофира бе приятелю, това е кола като всяка друга, разликата е само в задвижването.М/у другото забелязвам някаква порочна тенденция в Автомедия да пишат само глупости по адрес на Тесла.
  • #1
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Електрички а?! А нали не трябваше да катастрофира тая дивотия?
fallback
Последни