IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доживотен затвор за убийците на пътя в Англия

Виновните шофьори ще бъдат съдени по-строго според ново законодателство

Доживотен затвор за убийците на пътя в Англия

Английското правителство обяви планове да приеме нови, по-строги наказания за шофьорите, причинили смърт на пътя заради опасно шофиране или шофиране под въздействието на опияти.

Убийците на пътя в Англия ще бъдат съдени по-строго

Идеята на Министерството на правосъдието на Англия е да увеличи максималното наказанията за причиняване на смърт вследствие на опасно шофиране от 14 години лишава от свобода, както е сега, до доживотен затвор. Същото важи и за случаите на причиняване на смърт по непредпазливост, когато шофьорът е употребил наркотици или алкохол. Инициативата включва и въвеждането на изцяло ново нарушение за нанасяне на сериозни наранявания чрез опасно шофиране.

От английското министерство потвърждават, че шофьорите, които причинят смърт на пътя след каране с превишена скорост, участие в нелегални гонки или използване на мобилен телефон, ще се изправят срещу еквивалентни наказания на тези, предвидени за непредумишлено убийство, където максималните присъди също ще бъдат завишени от 14 години лишаване от свобода до доживотен затвор.

Тези, които причиняват смърт по непредпазливост зад волана или под влияние на опияти, също ще се изправят пред евентуална доживотна присъда.

Английското правителство съобщава, че през 2016 г. са били осъдени 157 души за причиняване на смърт чрез опасно шофиране на пътя, докато други 32 са били наказани за причиняване на смърт чрез опасно шофиране под въздействието на наркотици или алкохол.

Правосъдният министър Доминик Рааб коментира: “Дълго и старателно разгледахме вариантите за наказания на пътните нарушители. На базата на сериозния характер на най-лошите случаи, на тъгата на близките на пострадалите, както и на факта, че законът предвижда максимални наказания за други сериозни престъпления кано непредумишлено убийство, възнамеряваме да въведем възможност за налагане на доживотна присъда за тези, които отнемат животи, карайки безотговорно, пияни или надрусани.”

Активисти подкрепят решението, като Джейсън Уейкфорд, който е директор на организация, занимаваща се с инизиативи за подобряване на пътната безопасност, дори заявява: “Днешното изявление е голяма победа за семействата на жертвите и организации като нашата, които неуморимо подкрепяха през годините законодателни промени, целящи увеличаване на наказанията за хора, които причиняват смърт или нараняват сериозно останалите на пътя.”

“Аплодираме правителството за това, че най-накрая призна, че зад законите стоят хиляди семейства с разрушени семейства вследствие на безотговорното поведение на някои шофьори, които скандално погазват закона.”
 

0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако контролът по нашите пътища стане както в Англия, ще станем мили като агънца. По магистралите постоянно се движат полицейски коли с ALPR апаратура, която от номера на колата разбира дали имаш застраховка и дали колата се издирва. Ако се усъмнят в нещо нередно, веднага ти пускат сирената и те спират в аварийната.При нас катаджиите стоят само зад храстите на изходите на градовете където има ограничение 60, и всеки минава оттам бавно за да не го спрат.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така трябва да стане и у нас!А дано, ама надали!У нас за убийства на пътя дават условна и убийците са пак на пътя.