IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Polestar: 600 коня, карбон и продажба само на лизинг

Купето е получила уникално активно окачване

Първият Polestar: 600 коня, карбон и продажба само на лизинг

Компанията Poelstar, която доскоро беше заводско тунинг-ателие на Volvo, но вече е отделен производител макар и част от шведския концерн, представи първия си модел. Това е купето Polestar 1.

Първият Polestar: 600 коня, карбон и производство в Китай

Автомобилът е оборудван с хибриден силов агрегат, за който засега не се съобщават технически подробности. Известно е единствено, че мощността му е 600 к.с и 1000 Нм въртящ момент. Само на електричество купето може да измине 150 км.

Според информация на британското издание Autocar, задвижващата система на Polestar 1 се състои от 2,0-литров бензинов двигател, който задвижва предните колела и два електромотора, отговарящи за работата на задните. С помощта на електроморите инженерите контролират вектора на тягата, който разпределя въртящия момент между колелата в завоите.

Моделът е изграден на модулната платформа SPA на компанията Volvo. Това е първият автомобил в света, оборудван с активно окачване CESi, разработено от компанията Öhlins. При него всяка стойка е оборудвана с електронно управляеми клапани, които в зависимост от стила на шофиране и пътните условия сменят твърдостта си. Параметрите се променят от салона.

От Polestar допълват, че 50% от компонентите на платформата на купето са създадени от инженерите на компанията без чужда помощ. Повечето от елементите по каросерията са направени от карбон, което е позволила свалянето на 230 кг. от теглото. Разпределението на тягата е 48:52 в полза на задната ос.

Производството на първия самостоятелен модел на Polestar ще се осъществява в завода в Ченду (Китай). Автомобилът ще може да бъде закупен само онлайн и на лизинг за 2 или 3 години. В месечните вноски са включении сумите по застраховки, техническо обслужване и дори измиване. Моделът ще има и уникална система на заключване, свързана със смартфона на собственика. Така само той ще иможе да прехвърля електронния ключ на други хора.

Всички следващия модела на Polestar ще бъде изцяло електрически. Първият от тях – Polestar 2, ще излезе през 2019 г. и ще бъде директен конкурент на Tesla Model 3. След това ще се появи и електрически кросоувър – Polestar 3.

Снимки: Polestar

Тагове: polestar 1
0 от 500
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Всички следващия модела на Polestar ще бъде изцяло електрически. Първият от тях Polestar 2, ще излезе през 2019 г. и ще бъде директен конглокент на Tesla Model 3."Много ми е интересно как Волво ще направят електричка за $35K при условие, че в момента и бензиновите им коли стриват повече....
  • #6
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тоз кашон направен от рециклирани материали нищо чудно че само в китай ще си го предлагатне мога да си представя профила на клиент който ще даде един куфар с пари по интернет и ще получи нещо което при получаването няма да може да го върне тъй като това недоразумение видимо ще се разминава с очакванията му за спорткар
  • #5
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-красивият автомобил на годината (като изключим факта, че сме го виждали на прототип преди).
  • #4
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Харесва ми, само задницата е доста кофти. Иначе това е идеалният автомобил 150 км на електричество и после вече ако се наложи на бензин. Сигурно обаче цената му ще е непосилна за обикновеният човек на запад, а пък какво остава за България.
  • #3
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    A великите германски инжИнЬери още се чудят дали да продължават да ни предлагат канцерогенни големи V8 дизели! С техника към поргрес! :))))
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Пожелавам им успех в начинанието.
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Много интересен автомобил! С нетърпение очаквам да видим резултатите от първите test drives!