IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отчете рекордни продажби в историята си

През септември концернът е реализирал над 1 млн. нови коли на пазара

Volkswagen отчете рекордни продажби в историята си

Концернът Volkswagen AG обяви, че през септември 2017 г. е записал най-високите продажби в своята история. За 9 месец от годината продажбите на германския концерн са преминали границата от 1 млн. единици.

Volkswagen отчете рекордни продажби в историята си

Резултатът на Volkswagen AG е 1,01 млн. нови автомобили, което с 6,6% повече от същия месец на 2016 г. За първите 9 месеца на 2017 г. концернът е продал 7 806 600 единици, като увеличенето в сравнение със същия период на предишната година е 2,6%.

Основна роля за успеха играе китайският пазар. В Азиатско-Тихоокеанския регион продажбите през септември са 436 700, което е ръст с 6,1% в сравнение със същия месец на 2016 г. Увеличението се дължи на големия интерес към новите модели на пазара - Volkswagen Teramont, Volkswagen Tiguan, Audi A4L и Skoda Kodiaq. Само в Китай продажбитe на концерна са 406 500 единици (+6,3%).

Volkswagen отчете рекордни продажби в историята си

В Европа продажбите на Volkswagen AG също записват стабилен ръст. През септември на клиентите са предадени 404 500 нови коли, което е с 1,5% повече от същия месец на 2016 г. Продажбите в Централна и Източна Европа скачат сериозно – с 13,8% и достигат 63 400 бройки.

Снимка: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 9 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Ще е интересно да се сравняват продажбите като излязат тези и на останалите марки, конглокентни на ФВ, щото в статията се вадят заключения на база сравнение на продажбите на ФВ с ... ФВ ;))). Тренда до момента показваше доста анемичен растеж при ФВ предвид ръста на някой пазари. Има компании които растат с двуцифрени числа. Като цяло битката е оспорвана и ще видим на края на годината кой ще грабне приза: Тойота, ФВ или Рено-Нисан-Митсубиши ...
  • #10
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 6 години )
    Избухналият скандал с манипулираните данни при дизелови двигатели на Volkswagen не се отрази на продажбите на нови автомобили в Европа. Досегашният лидер VW Golf не само остава на върха, но и подобрява резултатите си, сочи статистиката за първите 9 месеца за 2017 г.
  • #9
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бе нали в Япония най-продаван модел е Голф и дори след дизелгейт отново са на печалба дори в Америка.Пък нека кучетата си лаят, кервана да върви.Докато има умни хора на света, VW ще се продава.
  • #8
    3 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    БУМ,има само в празната ВАГ-енска кратуна!"Новината" е фейк!В Китай производствените им мощности са 51% китайска собственост, т.е. не са точно на ФВ продажбите. Освен това говори се веднъж за продажбите на цялата група от 10 и повече марки, а пишат за Фолк с Ваген, което са различни неща.Абу нали пак реклама си направиха и докараха феновете си до поредния оргазъм все едно те са с дьлово участие в селската фирма.
  • #7
    5 rate up comment 12 rate down comment
    до: Патока ( преди 6 години )
    Аве оли, я виж броя продажби и тогава дрънкай простотии!
  • #6
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея пак някаква схема за измама са измислили.
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Патоков, ( преди 6 години )
    Смени си хапчетата! А истинският бум на продажбите е в САЩ! Невероятно, но факт след Дизелгейт.
  • #4
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, добре че са *** китайчета, та да купуват бракмите на ВАГ. В Европа лежането върху стари лаври свърши и вече дори в България малко хора се връзват на лъжите на вурстовете. :))
  • #3
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Лебедов ( преди 6 години )
    Да го напиша така тогава Вече не се казва ще продам ***, вече се казва ще реализирам ***.Горкия Йовков............
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    нормален човек ( преди 6 години )
    Това само ти си го разбра...