IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen също направи електрически камион

Серийната версия на машината ще излезе на пазара след 3 години

Volkswagen също направи електрически камион

В концерна Volkswagen очакват сериозен ръст на потреблението на камиони с нулеви вредни емисии и са готови с такова превозно средство. По време на изложението Truck & Bus Innovation Day 2017 германският производител представи предсeрийна версия на електрически камион - E-Delivery, която ще излезе на пазара през 2020 г.

Volkswagen също направи електрически камион

Показаният прототип е разработен от бразилското подразделение Volkswagen Caminhoes e Onibus. Моделът се позиционира като лек товарен автомобил за превозване на пратки и стоки в града. Той се задвижва изцяло от електрически силов агрегат.

Мощността на мотора е 109 к.с., като той се захранва от литиево-йонна батерия. Задвижването е към четирите колела, като спорез представители на подразделението VW Truck & Bus, с едно зареждане машината може да измине до 200 км.

Volkswagen също направи електрически камион

Камионът разполага и със система за рекуперативна зареждане при спиране, както и с режим на придвижване Eco-Drive, при който се достига максимален пробег. Първите тестове на машината в реални градски условия ще стартират догодина, като освен в Бразилия, където ще се произвежда първоначално, тя ще се продава и в Европа.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има, както винаги едно "ЩЕ"!Чували сме го многократно, чуваме го и сега. И представету си бразилското подразделение естествено, а не немското, което от дизела не може, а и не иска да се откъсне. Цялата немска икономика е заложник на нафтовите печки и на фирмите, които ги произвеждат! Това се доказа, когато се събраха при Меркел да и се молят да рну ги спират дизелите и тя се съгласи естествено, вместо да остави пазарните принципи да определяк какво е нужно. Нали комунизма си отиде,ама не в Гер.