IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Решението на съда в Далас може да промени автомобилната индустрия

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Семейство от САЩ ще получи 42 млн. долара обезщетение за катастрофа, в която попада със своя автомобил – Honda Fit, произведен през 2010 г. Решението е на съда в Далас, щата Тексас, съобщава Daily Mail.

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Инцидентът се е случил през 2012 г., като при него бензиновият резервоар на машината буквално се взривява. Съпрузите се оказват в огнен капан, като по чудо оцеляват, но получават сериозни изгаряния и други наранявания.

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Следствието изяснява, че при покупка на автомобила, мъжът и жената не са знаели, че неговият предишен собственик е сменил покрива. Тази информация не е била записана в сервизната история на машината. Оказва се, че покривът е бил ремонтиран само месец, преди колата да бъде купена, тъй като е пострадал от силна градушка.

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Според експерти, решението на съда може да доведе до прецедент в автомобилния отрасъл, защото сумата вероятно ще бъде платена от застрахователна компания, обслужваща машината. Причината е, че от там са настояли, при подмяната на покрива да се използва лепило, а не стандартна заварка, тъй като е по-евтино.

Снимки: Autorview
 

Тагове: honda fit
0 от 500
  • #6
    23 rate up comment 1 rate down comment
    BackOff ( преди 6 години )
    Реших да проверя точно каква е историята, защото тази статия не казва нищо. https://jalopnik.com/couple-awarded-42-million-after-crash-because-shop-glu-1819359410Накратко - хората катастрофират и заради залепеният покрив(а не заварен) се деформира купето, колата се запалва, а хората не могат да излязат. От там те съдят главно застрахователя, заради измисленият им ремонт, който не е направен по инструкциите на Хонда. А за промените в индустрията - има се предвид застрахователите.
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    до: попа от разград ( преди 6 години )
    Връзката е, че заради лепения покрив явно се е случила катастрофата при която резервоарът гръмва. Може би е започнал да се отлепва по време на движение и това е довело до последствията. Хората са имали късмет не само, че са оцелели, но и заради това, че е почнало разследване, защото са казали причината за изгубване на управлението. Ако бяха загинали едва ли някой щеше да се сети, че покривът е истинската причина за всичко това.
  • #4
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    CMoTльо ВАГ-енски, ти чете ли статията?А хАп0вете изпи ли си ги преди да пишеш глупости?Какви жълтури, какви фанатици при условие, че ремонта е правен в хАмерикански сервиз, който е бил заставен от хАмериканска застрахователна компания да направи ремонта чрез лепене, за да си спестят пари. В случая застраховательт е за 0прашване и съдът добре ги е 0прашил с 42 млн. Евала. Такова нещо у нас няма как да се случи за съжаление. Тук клиента винаги е виновен.
  • #3
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До колкото разбрах, затрахователя е накарал доверения си сервиз да направи калпав и евтин ремонт, който е довел до тежката авария в колата. За каква промяна в автомобилната индустрия говорите, това си е чиста проба застрахователна измама.
  • #2
    28 rate up comment 3 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    не можах да разбера каква връзка има между покрива и гръмналия резервоар...
  • #1
    4 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега разбирам защо жълтурите са такива фанатици.Защото по принцип никога не правят ремонт, понеже са им много здрави и надеждни колите, но когато се наложи все пак да се прави ремонт го правят с подръчни материали.