IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche съди Audi за 200 млн. евро

Спорът между двете компании е заради дизеловите двигатели, предизвикали световен скандал

Porsche съди Audi за 200 млн. евро

Дъщерните компании на Volkswagen Group - Porsche и Audi, продължават да водят дела помежду си след избухването на скандала Дизелгейт. Сега Porsche иска 200 млн. евро от Audi, с цел да покрие част от наложението на фирмата санкции, както и за разходите, направени след многобройните дела.

Porsche иска 200 млн. евро от Audi заради Дизелгейт

Според Reuters, искането на конкретната сума е направено с писмена декларация от ръководството на Porsche. Предвижда се сумата да бъде използвана за изплащане на услуги, свързани с правното консултиране, преоборудването на превозните средства и провеждането на сервизни акции.

Говорител на Porsche сподели, че вътрешните проблеми на VW Group не трябва да бъдат обект на публична дискусия. От друга страна, представител на Audi отказа да коментира случилото се и дори да отправя публично въпроси към Porsche.

Основният проблем за спора между двете компании е 3,0- литровият TDI двигател, който се използва от модела Porsche Cayenne Diesel. Само в САЩ близо 88 500 автомобила са били оборудвани с този двигател. Концернът Volkswagen вече се съгласи да компенсира собствениците на автомобилите с проблемния агрегат, като им бъде изплатена сума между 7 039 и 16 114 долара.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Краставичар VW ( преди 6 години )
    И при мен така с двете продавачки на сергиите. От 10-на години първата продава криви краставици, а втората взема от първата и препродава. Сега втората съди първата.
  • #8
    6 rate up comment 8 rate down comment
    das Auto ( преди 6 години )
    спри се бе дошото бива злобя и простотия ама твоето е тотална патология сериозни отклонения имаш - лекува се !
  • #7
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тяхната работа е:кой ми cp@ в гащите.Ама га ьдохте кифтетата ни ривахте нали!
  • #6
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривайте перачницата!Разтуряйте седянката!Тези почнаха вече да се карат кой е по-голям от другите мошеник. Като цяло са си баш мошеници кой от кой по-голям. Лъжат, мажат, а накраь ни лук яли, ни лук мирисали. Всичките в едно гърне пАрдят, а накрая, който се нЪсИре, оцапва частите и на другите. Абе закривайте ги и да се прилючва с тази мега измама ВАГ!А ако в централата им влязат независими разследващи се обзалагам, че доста други измами ще открият.
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха, гaдните мизeрни мишkи ще се изядат сами.
  • #4
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Striker,и аз си го мислех същото, когато гръмна дизелгейт, но от ФВ ме опровергаха. Стават от жалки по-жалки. Тея копаят дъното. Няма такива нагли и безочливи изMeKяри, като ВАГ.Чудя се само на феновете им, колко трябва да са зле, че да продължават да ги защитават и оправдават.
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    olo ( преди 6 години )
    То и айфона е опакован така с други ефтени компоненти, *** са купува, викат пластмасите отделяли феромони за любоф към у-вото и марката :D
  • #2
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "...спора между двете компании е 3,0- литровият TDI двигател, който се използва от модела Porsche Cayenne Diesel."Ама как тъй ве? Не може да бъде! Питайте форумният ВАГинален фен да ви обясни, че между Троше, аЛуди и Фолк с Ваген няма нищо общо. Как тъй ще са слагали нафтова печка от селската марка. Това не може да е истина. Пак има световна конспирация срещу вурстовете. Американците и Путин са виновни, че са толкова cM0T***ни тези лоени топки.
  • #1
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    По-жалки трудно могат да станат...