IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният електромобил на Porsche се появи без камуфлаж

Разликата от концептуалният модел Missiоn E е във вратите

Серийният електромобил на Porsche се появи без камуфлаж

Първият сериен електромобил на Porsche ще се появи през 2019 г., но вече се подлага на сериозни тестове от германския производител. Снимки на прототип без никакъв камуфлаж бяха публикувани от изданието Motor1.

Серийният електромобил на Porsche се появи без камуфлаж

Основното отличие на машината от концептуалната версия Mission E, който видяхме преди 2 години във Франкфурт, е в задните врати. При серийния  вариант те ще бъдат стандартни, докато при концепта се отваряха една срещу друга. Останалите детайли от дизайна при двата електромобила са почти идентични.

Серийният електромобил на Porsche се появи без камуфлаж

Концептът Mission E (на снимката) бе оборудван с два електрически агрегата - по един на предната и задна ос, развиващи сумарно над 600 к.с.  Ускрението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди, а максималният пробег с едно зареждане е около 500 км (по европейския цикъл NEDC). Батериите могат да бъдат напълнени до 80% само за час и половина от специална зарядна станция.

Серийният електромобил на Porsche се появи без камуфлаж

Предвижда се серийният модел да се предлага в различни модификации в зависимост от мощността на електромотора и на батериите. Със сигурност ще има версии S и GTS. Цените на първия електромобил на Porsche ще стартират от 90 000 евро.  Толкова струва и базовата версия на модела Panamera.

Снимки: Motor1
 

Тагове: porsche mission e
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вие сте наистина ***. Кой е казал, че се сравняват с Тесла. На няква снимка видяли Тесла и край.Снимка с ябълки и круши все едно.
  • #6
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Ами нормално е да се равняват по стандарта, т.е Тесла! Ще бъде голяма излагация, ако великите инженери от Порше излезят на пазара с нещо, което има по-лоши качества от Теслата, а го продават като премиум на двойна цена!
  • #5
    7 rate up comment 12 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    По-голямо признание от това, Порше да ти ползват колите за пример на тяхните май няма....
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    bmw435i, камуфлаж е това
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Анонимен 1, нищо не е смешно. В автомобилната индустрия конкypентите винаги се следят. Има си департаменти, които се занимават с "разкостваяне" на сходни модели на други марки. В случая е съвсем нормално и логично да се сравняват с Tsala S/X при все, че това са единствените скъпи електрически автомобили на пазара (без да броим разни дребносериойни опити).
  • #2
    22 rate up comment 8 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    A za6to e s auspusi?????
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво да го пускат по бързо ... за нас потребителите конглокенцията е най големия дар