IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia обяви цените на Stinger за Европа

Най-мощният модел на марката ще струва почти колкото германските си конкуренти

Kia обяви цените на Stinger за Европа

Корейският производител Kia официално анонсира началото на продажбите на новия си модел Stinger в Европа. Първи автомобила от клас „гран туризмо” ще получат клиентите във Великобритания, където цените на машината със задно предаване стартират от 31 995 паунда.

Kia обяви цените на Stinger за Европа

От компанията съобщават, че Stinger ще се предлага в 5 версии и 3 нива на оборудване - GT-Line, GT-Line S и GT-S. Последният е най-мощен и съответно най-скъп. Той е оборудван с 3,3-литров V6 с турбо, развиващ мощност от 365 к.с. При него ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч. Цената на тази версия започва от 40 495 паунда.

За другите два варианта - GT-Line и GT-Line S, са предвидени 4-цилиндрови двигатели. Бензиновият 2,0 T-GDi развива 244 к.с., а дизеловият 2,2 CRDi разчита на 197 к.с. За всички мотори е налична 8-степенна автоматична скоростна кутия с възможност за ръчна смяна на предавките.

Още в базовия си вариант новият спортен модел на Kia е оборудван с модерна информационно-развлекателна система с 8-инчов монитор, навигация и съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto. Има още проекционен дисплей и аудиосистема, която в по-скъпите нива на оборудване е Harman Kardon.

Kia обяви цените на Stinger за Европа

На пазара във Великобритания новият Stinger ще се бори за клиенти с модели като BMW 4-Series Gran Coupe и Audi A5 Sportback. Тхените цени стартират съответно от 33 110 и 32 965 паунда.

Снимки: Kia
 

Тагове: kia stinger
0 от 500
  • #4
    39 rate up comment 11 rate down comment
    Stinger Fan ( преди 6 години )
    На сайта на KIA България цените са качени още от миналата седмица. V6 3,3 турбобензина e 114 990 лв, без екстри. Не са малко пари, обаче ще си заслужават всяка стотинка... Трудно ще се намери на сходна цена кола с близки технически данни, за дизайн и купе да не говорим...
  • #3
    38 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Северно кУрейците ако им метнат една бомбичка на заводите ще приключат още по-бързо, но те са решили да приключат по бавния начин. Бавно, но славно. Тези наистина мнооооого се оляха. Продавах добри коли с прилично качество и цена. Хората ги оцениха подобаващо, въпреки,че все още произвеждаха с продадените от Мицубиши стари технологии. Все пак се постараха и направиха добри модели на добри цени.Хвръкнаха обаче из облаците меринджеите им и вдигнаха цените яко.Падението им е сигурно с тази политика
  • #2
    50 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    падението им започва от този момент !докато правиха прилично здрави коли с прилични екстри за прилични пари - се продаваха!такова изхвърляне ще им коства много или всичко !
  • #1
    60 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    БХаха, тия си поверваха много