IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R счупи европейски рекорд за скорост (ВИДЕО)

Звярът с 2000 к.с. подобри собственото си постижение на половин миля

Nissan GT-R счупи европейски рекорд за скорост (ВИДЕО)

Ужасяващо мощен Nissan GT-R е носител на новия рекорд за постигната най-висока терминална скорост на половин миля (804 метра) в Европа. Тежко модифицираният автомобил, който притежава сложна аеродинамика, парашут за подпомагане на спирането и куп модификации, отдавна заличаващи „цивилното“ му минало, е успял да развие скорост от 367 км/ч.

Nissan GT-R счупи европейски рекорд за скорост (ВИДЕО)

Интересното в случая е, че предишният рекорд от 342 км/ч е дело на същия звяр, който го записа през май. По това време, неговият туин-турбо V6 двигател, доработен от специалистите в областта AMS Performance, разполагаше със „само“ 1700 к.с.

Nissan GT-R счупи европейски рекорд за скорост (ВИДЕО)

Автомобилъл не е собственост на голям състезателен отбор, а на германец, който просто изпитва страст към драг състезанията. Със сигурност той няма да спре и през зимната пауза, когато ще подготви автомобила за следващия сезон, надявайки се на постигането на нови висоти.

Припомняме, че световният рекорд на Nissan R35 GT-R на половин миля идва от Щатите, където Годзила успя да развие 410 км/ч на въпросната дистанция. Този автомобил е построен от Extreme Turbo Systems, които очевидно са успели да оправдаят името си. Алуминиевият туин-турбо V6 мотор на американския звяр произвежда повече от 3000 к.с.
 

Тагове: nissan gt-r
0 от 500