IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-великата гонка в историята – Tesla срещу 11 спортни коли

Автомобилите се надпреварват на драг-дистанцията от ¼-миля

Най-великата гонка в историята – Tesla срещу 11 спортни коли

Американското автомобилно издание Motor Trend публикува седмата част на състезанието „Най-великата надпревара”, в което стандартни автомобили премерват сили на ¼-миля – разстояние, което се използва за стартове с драгстери.

Най-великата гонка в историята – Tesla срещу 11 спортни коли

Състезанието се провежда само веднъж в годината, като видеото се публикува в официалния канал на Motor Trend в YouTube. През тази година участват 12 автомобила - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Aston Martin DB11, Chevrolet Camaro ZL1 1LE, Chevrolet Corvette Grand Sport, Ferrari 488 GTB, Lexus LC500, McLaren 570GT, Mercedes Benz AMG GT R, Nissan GT-R Nismo, Porsche 718 Cayman S, Porsche 911 Turbo S, както и елекромобилът Tesla Model S P100D.

Машините премериха сили на 4,5-километровата полоса за излитане на самолети във военно-въздушната база Ванденберг. Победителят измина разстоянието от 1/4 миля (402 метра) за 10,5 секунди, като на финала скоростта му беше 201 км/ч.



През 2016 г. се надпреварваха 13 автомобили, като спечели Audi R8 V10 plus. Германското купе даде време от 10,6 секунди, като на финала разви 209 км/ч.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #30
    8 rate up comment 16 rate down comment
    РЕКОРДИТЕ ( преди 6 години )
    @ ПенкеNIO EP 9 не задминат още на Nurburgring по простата причина, че е засечен на разстояние 20.8 км, за разлика от пъчещият се Макларън, който минава само 20.6. Там където хронометъра спира за Макларъна, NIO EP 9 достига за 6 мин 41 сек, т.е. с 2 сек по-бързо! Това са фактите!@ KlasikaМнението е като *** - всеки го има. Истината обаче е ЕДНА и тя е, че новият цар на драга е теслата и то с половин тон желязо в пода.
  • #29
    25 rate up comment 13 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Разбира се платена реклама и е толкова явна,та чак е зверски смешна...ха ха ли бе..?Е да ,да пазим озона и въздуха и рекламираме електрокара ли бе?ха ха ли бе?Ама колко централи трябва да построиме за да има батерии за всички електрокари? Е тогава вече ще стане ад за планетата!Щото за сегашните мощности,ако всички се мушнем в тока,...ми ще останем без ток бе хора- ха ха ли бе?Това са си глупости за добитъка облъчен от масовите информации!и толкова много *** става новото поколение.. айде
  • #28
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Пенке ( преди 6 години )
    Преди няколко месеца му подобриха рекорда на китайски електромобил, та сега е на второ място за всички времена. Въпрос на време е някоя неизвестна индийска или друга страна от третия свят марка, да пусне друг електромобил, който да победи рекордите на всички ДВГ. Въпросът въобще не е дали, а кога!Пък после електромобилите били скучни и нищо не можели на писта!
  • #27
    6 rate up comment 10 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Ако целта беше просто сравнение на технологии, щяха да ги пуснат на nurburgring да им видим сеира на писта!"ХАХАХАХА, в момента рекорда на Nurburgring за серийни автомобили се държи от електромобил!
  • #26
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Типично амерканска пропаганда, Амерка над всички и е номер 1. Клипа е наглаасен, на общия кадър уж Теслата се изтрелва зверски, а на следващ кадър от друг ъгъл Поршето тръва по бързо и после на следващкадър пак. Личи че някои от другите коли също не са на 100% в играта на старта
  • #25
    12 rate up comment 10 rate down comment
    1/4 миля, ( преди 6 години )
    Защото за 800 м. в състезателен режим батериите не стигат! А 4- цилиндровият 718 размаза лъскавия леген на Тойота.По-добре да бяха оставили Маздичката вместо легена с комарник.
  • #24
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    сега вече разбирам защо Алфа няма продажби
  • #23
    10 rate up comment 6 rate down comment
    ПОРШЕ ( преди 6 години )
    Някой жълтур няма ли да коментира представянето на Nissan GT-R Nismo и Porsche 911 Turbo S
  • #22
    4 rate up comment 3 rate down comment
    абе байко ( преди 6 години )
    Ти с какво си се облъчвал..та с това канче ще опонираш на Ферари,щото примера ти е такъв.Верно сте ненормални..по притиснителното е че е заразно,,както и завистта и жаждата за "отмъщение"..един *** да докаже на "кого" че онзи с ферарито е балък..демек се е минал..болен болен :) с малка..химикалка.:) Симпатяга. Ти човеко не си никакъв шофьор..а дребна мижава завистлива душица :)
  • #21
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До Ivanetooo ( преди 6 години )
    Аз съм написал оригиналния коментар на другото място, но се радвам, че ме копират. Ако бабичката е с това:https://youtu.be/4QHDAKPr7SEНека си натиска *** до дупка. Силата на 80-те гладни кобилки, му е първите няколко метра, колкото да премине кръстовището, докато Ферарито ти още се чуди дали да тръгне или да бръмчи.Ти може да не си от тези, които ще се впечатлят, че такава пернишка мечта те е изпреварила, но повярвай ми околните ще се смеят! Внуците на бабата също!