IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Двете компании тестват кандидати за най-мощен модел в класа

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Два от германските производители – Volkswagen и Mercedes-Benz, ще влязат в пряк двубой в още един клас модели – този на хот-хечовете. Компаниите едновременно тестват прототипи, които ще се опитат да заемат първото място по мощност в този сегмент.

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Във Volkswagen до преди време работиха върху ултра-хардкор модификация на Golf GTI, която трябваше получи двигател с мощност 420 к.с. В крайна сметка проектът беше обявен за „безперспективен” и съответно беше погребан. Сега обаче във Волфсбург явно се връщат към идеята.

Доказателство за това е заснетият от изданието Motor1 прототип, който на външен вид наподобява версия VW Golf R, оборудвана с 2,0-литров мотор с 310 к.с. Колата е без камуфлаж, като прави впечатление необичайната конфигурация на изпускателната система. Тя е идентична с тази, която се използва при Audi RS3.

Според някои експерти, във VW тестват нова версия на Golf R420, но в случая вероятно е изпозван 2,5-литровия двигател с 5 цилиндъра на Audi. Той развива 400 к.с. и 480 Нм. Други пък са на мнение, че все пак става дума за свръхмощен 2,0-литров мотор, който компанията настройва в момента. И който ще може да бъде използван и за други модели на концерна.

В същото време Mercedes-AMG тества усилено новото поколение на модела A45, което ще се появи през 2019 г. Изданието Carscoops публикува снимки на прототип на хот-хеча, като според информацията той ще разчита на мотор с обем 2,0 литра и мощност над 400 к.с.

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Автомобилът ще бъде оборудван с 9-степенна автоматична скоростна кутия и преработено окачване. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч при тази версия на A-Class да отнема под 4 секунди. Така тя ще изпревари хечбека Audi RS3, който в момента е рекордьор в класа с неговите 400 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди.

Снимки: Motor1, Carscoops

Тагове: vw golf r mercedes-amg a45
0 от 500