IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai: Немците се занимават с глупости

Влечението на BMW и Mercedes към електронните технологии било безмислено

Hyundai: Немците се занимават с глупости

В компанията Hyundai считат увлечението на германските премиум-марки BMW и Mercedes-Benz по съвременните електронни системи за „глупаво”. Това обяви Алберт Бирман, бивш шеф на BMW M, който сега оглавява спортното подразделение на корейския производител.

Hyundai: Немците се занимават с глупости

„Ние нямаме пневматично окачване, активни стабилизатори или камери, „усещащи” пътя. Всичко това са глупости. Ние разполагаме със здрава платформа, тонове яка стомана (нищо че колите ни са по-тежки от тези на конкуренцията) и регулируеми амортисьори. Това е всичко, от което се нуждаем, за да направим добър автомобил”, обясни Бирман.

Според топ-мениджъра, многото технологии в луксозния сегмент са маркетинг и повод за шум в медиите. Бирман е категоричен, че повечето от тях са ненадеждни, лесно се чупят и създават огромни проблеми на купувачите.

В Hyundai са на мнение, че вместо върху електрониката производителите трябва да се съсредоточат върху прости, но надеждни технологии. Бирман посочва, че преди да стигнат до серийно производство автомобилите на марката му изминават близо 50 000 км на различни тестови трасета - нещо, което никой друг производител, с изключение на Ferrari и Porsche, не прави.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai
0 от 500
  • #12
    14 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Аз си карам Маздата и 9 години вече не знам какво е това сервиз.
  • #11
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Тия па ( преди 6 години )
    ..кога порастнаха кога почнаха да учат даскалите как се правят коли.То щото техните не са бъкани с електроника,за крайните цени няма да говорим ама хич.Я да си правят азиатските неща и да не зяпат много.Има един неоспорим факт касаещ немската тройка.. цените порастнаха нереално,несъизмеримо с материалите и качеството.Безумно Пасат Алл Трак да струва 107 хил.лв.Каквото и да има в него.
  • #10
    15 rate up comment 3 rate down comment
    x ( преди 6 години )
    Колега, Вие с мерцедеси, ние с Ауди - все *** и само висим по сервизите за светнали лапми.
  • #9
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имах преки сервизни наблюдения върху Mercedes-Benz в последните 10 години и мога съвсем откровено да споделя, че марката става все по-голям ***, но все по-скъп такъв, независимо от това, че има невярващи на това коментари по-долу. За съжаление е факт.
  • #8
    18 rate up comment 2 rate down comment
    да ( преди 6 години )
    Човека си е прав и затова Хюндай е за обикновения човек,и не знам защо пробват да пробият в луксозния клас където ще им трябват всичките изброени технолигии.Но пък хората,които имат финансовата възможност да си позволят кола за 200К евро това не ги притеснява тя се кара 5г макс и след това нова и да му мисли следващия копувач
  • #7
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То не ти трябва да си голям разбирач за да го разбереш и сам това което този човек казва. Въпросът е че всичко вече е стигнало някакъв технологичен предел и няма какво толкова да се подобрява и вече се измислят всякакви маркетингови глупости за да се предизвика някакъв интерес у потребителите за неща от кото на практика нямат нужда. И това не е само при автомобилите. Въпросът е че фирмите с всяка година трябва да печелят повече от предходната иначе инвеститорите са недоволни.
  • #6
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Дасер Ширпотребен ( преди 6 години )
    Една немска марка е особено надеждна! Стои в сервиза и нищо повече не се разваля :)
  • #5
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всъщност е така простата кола е и надеждна , както е и надеждна каруцата....няма какво да се развали
  • #4
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ето защо Хюндай е надежден и не само той Тойота Хонда.... ширпотребата е винаги по надеждна ...те представляват леко подобрен москвич (например).... шумни трудно управляеми не комфортни ... НО НАЙ ВАЖНОТО ЗДРАВИ
  • #3
    28 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Умен човек!!!