IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато общинарите те накарат да си продадеш колекцията

Американец е принуден да се раздели с 200 коли без регистрации

Когато общинарите те накарат да си продадеш колекцията

Съвсем доскоро американецът Рон Дозет беше един от много щастливи колекционери на автомобили. Но местната администрация в града, в който той живее – Нортфийлд, щата Мичиган, прие наредба, че жителите нямат право да съхраняват под открито небе нерегистрирани автомобили.

Когато общинарите те накарат да си продадеш колекцията

И това принуждава Рон да разпродаде събираната с години колекция. Става въпрос за над 200 коли, като най-много са европейските – основно BMW, Volkswagen и Saab. Но има и американски попадения – като Dodge Dakota Sport Convertible – производствената серия на това кабрио е едва 4000 бройки.

Когато общинарите те накарат да си продадеш колекцията

Въпреки, че цялата колекция се съхранява на частен терен, властите обявиха, че съхранението й е незаконно и Дозет е задължен да продава по 20 коли на месец.

74-годишният Рон вече заяви пред местната новинарска телевизия, че не може да си позволи да съди градските власти, но също така няма и възможност да построи хале или няколко сгради, в които да съхранява колекцията си и е принуден да започне разпродажбата, като основната част от колите ще отидат на търг.

Тагове: bmw saab volkswagen
0 от 500
  • #5
    28 rate up comment 7 rate down comment
    Киро ( преди 6 години )
    В "белите" страни е така! В Германия за лош външен вид на къщата може да онесеш глоба, нищо че е твоя! Отделно , ако живееш в жилищен блок не можеш да си остъклш балкона или да го боядисваш както ти е кеф! Това го правят само *** в редица столични квартали , а и доста в провинцията в БГ! Щом имаш пари за имот - трябва да го поддържаш - както при автомобилите! И за тях в БГ е същата история, даже по-трагична!
  • #4
    30 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Каква е тази колекция, зарязваш колите да гният под открито небе... Доста клошарски подход.
  • #3
    43 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Там е така пич. Въпреки че дворът е твой, не можеш да си правиш в него каквото искаш. Не можеш да си слагаш бараки, навеси, да трупаш вехтории. Задължават те да си косиш тревата, има стандарти за всичко, трябва да поддържаш алеите и т.н. Всичко трява да има един общоприет естетичен вид. Затова там е красиво, а в бананови републики като нашата всичко е една грозна голяма ***, съставена от множество малки кочинки.
  • #2
    25 rate up comment 15 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    "Кога ще ги стигнем ние американците..."Дано не ги стигаме.В своя собствен имот, за който плащаш данъци, да ти дават наклон...Ето ви страната на демокрацията, ето ви величието й. Ето колко свободно и щастливо си живуркат.
  • #1
    18 rate up comment 18 rate down comment
    ДЖендем ( преди 6 години )
    Ахахахахахахаха... мазни шиб.ани мижитурки.. те ще ми кажат на мой имот как да си съхранявам колите :))))) много сте отворени бе, ***.чката ви общинарска ....