IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

Пикапът им е ужасен, ние ще направим по-добър, обяви вицепрезидент на баварците

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

Старшият вицепрезидент на BMW - Хендрик фон Кюнхайм, който отговаря за пазарите в Азия и Южна Африка, открито разкритикува големия конкурент Mercedes-Benz заради пикапа му X-Class. В интервю за Motoring топ-мениджърът нарече автомобила „ужасен”.

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

„Ако погледнете машината на нашите конкуренти от Щутгарт, ще видите, че тя е ужасна. От тях се се очаква да направят нещо по-сериозно. Видях автомобила в Женева и останах разочарован. Те могат много повече. Все пак правят великолепни коли, но тази е пълно разочарование – твърде евтина, пълна с пластмаса и съвсем неотговаряща на Mercedes”, обясни Фон Кюнхайм.

Топ-мениджърът допълни, че един от приоритетите на BMW е да направи свои пикап за пазара в Австралия. В момента ръководството на компанията разглежда подобна възможност, но все още не е ясно кога ще бъде реализирана тя.

Шеф в BMW открито се заядe с Mercedes

„За мен е очевидно, че когато кросоувърите заемат 60-70% от пазара, на него веднага ще се появи място и за такъв пикап. Това ще бъде типично BMW, което ще отговаря напълно на философията на бранда”, обясни вицепрезидентът на баварците.

Снимки: Mercedes, Motoring

Тагове: bmw mercedes-benz x-class
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ГП ( преди 6 години )
    Освен, че е бадж енгиниъринг мога да добавя, че има бутони и потенциометри за 3-4 различни коли. Няма 2ри еднакъв бутон и разликата между материалите на горната и долната част на кокпита ... е просто фрапантна. Жалко, че марка като Мерцедес прибягва за втори път към Рено-Нисан и добави в гамата си и модел на рено, и модел на Нисан, само и само да спечели още. Дизела на рено, не го коментирам(В А о B клас)
  • #3
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пикапа е зле и с евтина пластамаса защото напрактика е Nissan а не MB. В случая става върпсо за badge engineering.
  • #2
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Който иска да разнася овце, талпи и бали сено си има форд или шеви. Не виждам "лукс" в подобни утилитарни дейности. Мерцедеса е поне честно спартански.
  • #1
    16 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха, присмял се хърбел на щърбел!Даже вече сами си го казват, че немските"премиуми" са пълни с евтина китайска пластмаса. Като сложат и асфалт вътре и всичко си идва на мястото. А и не зная какви пикапи са решили да правят, но там има само едн крал и той се нарича Хайлукс.